Novogodišnje čestitke Somboraca na adresi zahvaljujući predanosti Mirjane Došen Novogodišnje čestitke Somboraca na adresi zahvaljujući predanosti Mirjane Došen
četvrtak, 15 decembar 2022 06:51

Novogodišnje čestitke Somboraca na adresi zahvaljujući predanosti Mirjane Došen

Ako ste se ikada zapitali na koji način do adresiranih primaoca odlaze pošiljke koje ostavljate u pošti i kako izgleda posao razvrstavanja pošiljki nakon što ih predate, najbolje zna Mirjana Došen, jedina žena koja u somborskom poštanskom logističkom centru za Zapadnobački okrug obavlja posao kartiste.

Preciznost, koncentracija i brzina neophodni su za posao kartiste, naročito u noćnoj smeni kada stižu džakovi puni različitih pisama, paketa i pošiljki, a koje treba sortirati i usmeriti na tačnu adresu bilo da je selo, neki drugi grad ili država u inostranstvu. Kroz noćne smene, već 17 godina, preko ruku Mirjane Došen prebaci se u smeni i do 2.000 razlilčitih poštanskih materijala.

"Prošla sam ovde u pošti sve faze rada, od magacina, pa utovara i istovara paketa, pratnje i razvrstavanja pošte. Tokom poslednje dve godine, zahvaljujući upravniku koji mi je dao šansu da napredujem, radim kao kartista“, rekla je Došen.

Tokom skoro dve decenije rada, koji je podrazumevao mnoge noćne smene, Mirjana kaže da joj je pomogao sportski duh.

"Nikad nisam rekla, ovo je posao za muškarca, a ovo nije za ženu, teško mi je. Naprotiv, uvek sam htela da odradim posao, što se kaže – „muški“. Svojevremeno sam trčala na poštanskim Radničko – sportskim igrama i na državnom nivou, kada sam se takmičila bila sam uglavnom među prve tri. Samim tim, imala sam svake godine plasman na Balkanske igre, a danas sam član ARK SOmaratona u Somboru i rekreativno trčim", napomenula je Došen.

"Mi smo izuzetno zadovoljni, jer je koleginica predana svom poslu, pedantno obavlja svoje poslove i čim ima više vremena nesebično pomaže drugim kolegama. Naš poštanski centar je izuzetno važan za Zapadnobački okrug, jer mi opslužujemo 41 poštu i oko 180.000 građana na ovom području", kazao je direktor Područne jedinice Pošta Sombor Predrag Glendža.

Ima onih koji se začude kada čuju da žena obavlja posao kartiste, ali kolege imaju samo reči hvale.

Godišnje se u somborskom poštanskom logističkom centru obradi do 1,5 miliona različitih pošiljki, koje nam uredno stižu na kućnu adresu.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.