Sombor sa milion ipo dinara nastavio subvencionisanјe pčelarstva Sombor nastavio subvencionisanјe pčelarstva
četvrtak, 08 decembar 2022 05:01

Sombor sa milion ipo dinara nastavio subvencionisanјe pčelarstva

Grad Sombor i ove godine nastavio je da podržava lokalne pčelare, te su putem Konkursa dodelјena sredstva za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Uslove za subvencionisanje ostvario je 21 polјoprivredni proizvođač, kojima je danas gradonačelnik Antonio Ratković svečano uručio ugovore.

„U protekle četiri godine ukupno smo izdvojili preko Odelјenja za polјoprivredu i Agrobiznis centra blizu 6,5 miliona za ove namene. Reč je o veoma bitnoj grani polјoprivrede i drago mi je što je grad i ove godine izdvojio sredstva za ove namene, i svakako da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovom merom. Pre tri godine smo isto kroz konkurs Odelјenja za polјoprivredu kupili liniju za preradu pčelinjeg voska, koja koristi svim pčelarima sa teritorije Grada Sombora i nastojaćemo da u narednom periodu, pored opremanja i kupovine novih pčelinjih društava, gledamo da kupimo i još jednu liniju koja će koristiti za dalјu preradu ovih proizvoda. Zahvalio bih se svim pčelarima koji su iskoristili ove podsticaje koje je raspisalo Odelјenje za polјoprivredu i očekujem da budu aktivni u narednim godinama, kada im ovi konkursi budu na raspolaganju“ poručio je gradonačelnik.

Pravo učešća na konkursu imala su lica koja se bave uzgojem pčela, koja su upisana u Registar polјoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. Maksimalan iznos sredstava po prijavi iznosio je 100.000 dinara, a ukupna sredstva za ovogodišnji konkurs, koja su obezbeđena u gradskom budžetu, iznosila su 1.500.000 dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.