Savet za bezvednost saobraćaja: Edukacija za starije sugrađane Savet za bezvednost saobraćaja: Edukacija za starije sugrađane
utorak, 06 decembar 2022 06:29

Savet za bezvednost saobraćaja: Edukacija za starije sugrađane

Gradski Savet za bezbednost saobraćaja, u okviru redovnih aktivnosti koje Savet sprovodi, nastavio je sa edukacijama o bezbednom i pravilnom učešću u saobraćaju. Ovaj put u fokusu je bila bezbednost najstarijih sugrađana, te su članovi Saveta gradonačelnik Antonio Ratković, član Gradskog veća Đorđe Zorić, Rosana Krstić i ispred Saobraćajne policije PU Sombor kapetan policije Renata Kosanović, u nedelјu, 4. decembra, posetili članove Udruženja građana „Pravi prijatelјi“.

Gradonačelnik je istakao da se lokalna samouprava trudi da izađe u susret potrebama penzionera naročito kada su u pitanju svakodnevne stvari koje olakšavaju različite životne prilike i neprilike.

„Nekada su stari bili živa istorija, pamćenje naroda, pa im se zbog bogatog iskustva i znanja odavalo posebno priznanje i poštovanje. Danas kada živimo u vremenu kulta mladosti, čini se da se na to potpuno zaboravilo. Ne smemo da zaboravimo i važno je da i mladi znaju da pravo na lјubav, poštovanje ne zastareva, baš kao ni pravo na radost i uživanje u svakom dobu. Zbog toga grad Sombor svojim najstarijim sugrađanima pruža podršku kroz besplatne sadržaje za naše penzionere, kroz konkurse koje sprovodimo za udruženja penzionera, sajmove, izlete, a ova edukacija i podela reflektujućih torbi je još jedan mali znak pažnje, da mislimo i da brinemo o bezbednosti naših najstarijih sugrađana“, naglasio je gradonačelnik Ratković.

Ispred Saobraćajne policije PU Sombor kapetan policije Renata Kosanović održala je prezentaciju „Bezbedno za starije u saobraćaju“, a kako je Sombor poznat kao grad biciklista, posebna pažnja tokom prezentacije posvećena je pravilnom učešću biciklista u saobraćaju. Penzioneri su imali priliku da čuju i da se podsete koliko je važno da svako od učesnika u saobraćaju bude lako uočlјiv i koliko za sprečavanje nezgoda tokom vožnje bicikla znači korišćenje svetlosnih setova za bicikl, svetloodbojnog prsluka, vožnja bez alkohola, kao i da je zabranjeno pešački prelaz prelaziti vozeći bicikl. Članovi Saveta za bezbednost saobraćaja ovom prilikom penzionerima su uručili i poklone: torbe sa svetloodbojnim trakama i svetlosne setove za bicikl.

Sve aktivnosti koje Savet za bezbednost saobraćaja sprovodi finansiraju se iz naplate kazni nesavesnim vozačima.

Slobodno vreme

Lifestyle

Fizička aktivnost je važna. Međutim, određena zdravstvena stanja, poput hipertenzije, mogu učiniti neke oblike vežbanja ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.