Sednica gradskog veća: Odobreno raspisivanјe javnog poziva za poboljšanјe uslova stanovanјa pripadnika romske nacionalne manјine Sednica gradskog veća
subota, 03 decembar 2022 06:27

Sednica gradskog veća: Odobreno raspisivanјe javnog poziva za poboljšanјe uslova stanovanјa pripadnika romske nacionalne manјine

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 129. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 13 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće odobrilo je predlog za raspisivanje Javnog poziva za izbor korisnika pomoći za pobolјšanje uslova stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine na teritoriji Grada Sombora u vidu građevinskog materijala za sanaciju, adaptaciju/rekonstrukciju stambenog objekta, za šta su u gradskom budžetu obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od 700.000 dinara.

Pravo učešća imaće lica romske nacionalne pripadnosti koja nemaju adekvatne uslove stanovanja, a koja su državlјani Republike Srbije; imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora u trajanju od najmanje pet godina neposredno pre podnošenja prijave na Javni poziv; čija visina prihoda ne prelazi visinu propisanu u uslovima Javnog poziva, koji imaju objekat na teritoriji Grada Sombora upisan u katastru nepokretnosti koji je u njihovoj svojini ili zajedničkoj imovini sa nekim od članova porodičnog domaćinstva i koji nemaju u svojini drugi stan ili porodičnu kuću koja ispunjava osnovne uslove stanovanja. Javni poziv za izbor korisnika pomoći za pobolјšanje uslova stanovanja pripadnika romske nacionalne manjine na teritoriji Grada Sombora u vidu građevinskog materijala biće objavlјen na zvaničnom sajtu Grada Sombora www.sombor.rs.

Gradsko veće na 129. sednici dalo je pozitivno mišlјenje na predlog Odluke o utvrđivanju dvorca Redl u Rastini za spomenik kulture. Predlog da se dvorac Redl uvrsti u spomenike kulture podneo je Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin, a ova odluka staviće pod zaštitu sam objekat.

Članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na organizacioni i finansijski deo manifestacije XIII Međunarodni festival vina i hrane „Ravangrad Wine fest“ 2022. Festival se organizuje u subotu, 3. decembra od 12 do 20 časova u Sokolskom domu. Ove godine se očekuje oko 100 izlagača vina, rakije, hrane, ugostitelјskih objekata, turističkih organizacija iz Srbije i zemalјa okruženja, a tokom trajanja festivala, posetioci će moći da uživaju kako u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, tako i u pratećim programima koji će uklјučivati kulturno-umetničke sadržaje, stručna predavanja i promocije i prezentacije ponude renomiranih vinskih kuća. Uz ulaznicu koja iznosi 400,00 dinara svaki posetilac će dobiti vinsku čašu i katalog izlagača.

Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća dali su saglasnost Istorijskom arhivu Sombor za sanaciju i restauraciju fasade, a prihvaćen je i predlog Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije na prostoru Industrijske zone u Somboru za blokove 102, 103, 114, 115 i 127, kao i predlozi odluka za izradu planova detalјne regulacije u blokovima 52 i 53 u Somboru.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.