Decembarska prognoza RHMZ puna iznenađenja: Kog datuma će pasti sneg i kakvo će vreme biti za Novu godinu Uskoro sneg na ulicama gradova
četvrtak, 01 decembar 2022 10:57

Decembarska prognoza RHMZ puna iznenađenja: Kog datuma će pasti sneg i kakvo će vreme biti za Novu godinu

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je izbacio prognozu za decembar iz dana u dan.

Vremenska prognoza za decembar počela je upozorenjem na ledenu kišu, međutim, izgleda da snega u nižim krajevima neće biti do sredine meseca.

U Srbiji danas oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, posebno na istoku Srbije, gde se očekuje formiranje ili povćanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije biće uslova za lokalnu pojavu ledene kiše, dok će u nižim predelima ovih područja biti i mešovitih padavina – kiše, susnežice i snega). U Vojvodini uglavnom suvo.

Vetar slab i umeren, u košavskom području jak istočni i jugoistočni, koji će u planinskim predelima istočne Srbije i u Pomoravlju povremeno dostizati udare olujne jačine, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 2 do 5, najviša dnevna od 3 do 6 stepeni, saopštio je RHMZ.

Sutra na zapadu i severu zemlje ponegde sa slabom kišom, u subotu iznad većeg dela uglavnom suvo. Od nedelje povremeno s kišom, ali uz porast dnevne temperature, paće sneg padati samo na visokim planinama. Od subote u košavskom području jugoistočni vetar u pojačanju.

Sneg u Beogradu možemo da očekujemo od 14. decembra, u Novom Sadu i Kragujevcu i nešto ranije, a ako ste planirali skijanje na Kopaoniku ili Zlatiboru – pogledajte RHMZ prognozu iz dana u dan. Ono što je gotovo izvesno je da će Srbija Novu godinu dočekati pod snežnim pokrivačem.

 

RHMZ prognozira blaži i prosečno vlažan decembar, sa temperaturama vazduha iznad višegodišnjeg proseka.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1.7ºC, a srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 7.4ºC.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 1 mm viši u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 53 mm.

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.