Nova biblioavantura je krenula promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Кraljevićem“ Nova biblioavantura je krenula promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Кraljevićem“
četvrtak, 10 novembar 2022 10:07

Nova biblioavantura je krenula promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Кraljevićem“

Drugi ciklus biblioavanture - Čitalačkog kluba „Pročitali smo mi, pročitaj i ti“ započeo je, 9. novembra, promocijom knjige Aleksandre Mihajlović „Sofijine mudrolije s Markom Кraljevićem“.

Sjajna Aleksandra je u živoj i neposrednoj interakciji sa decom dočarala najvećeg srpskog junaka na nov, neobičan i neverovatno zanimljiv način.

Deca su upijala svaku reč i pokret i aktivno učestvovala u otkrivanju raznih činjenica iz života Marka Кraljevića kroz kviz pitanja, dramski nastup, pronalazili pojmove vezane za hranu, oruđe i oružje iz tog vremena i tako se „vratili“ sedam vekova unazad!

Podeljeni su čitalački dnevnici članovima kluba kao i knjige iz edicije „Deca čitaju srpsku istoriju“ za prvi krug čitanja. Cilj je da se kod dece razvije interesovanje za događaje i ličnosti iz srpske istorije.

„Sofijine mudrolije“ bile su pravi način da se zopočne nova biblioavantura!

Da podsetimo, od novembra do juna, svaki mesec će biti čitane druge knjige, a biće organizovana i druženja, razgovori o knjigama i razne kreativne radionice na teme zadatih knjiga tog meseca. I naravno, kao i na svakom pravom takmičenju, za najbolje, najupornije, najistrajnije obezbeđene su nagrade.

Sledeći sastanak Кluba zakazan je za decembar mesec, kada će se deliti utisci pročitanog, ali i knjige za drugi krug čitanja. Trka je krenula!

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnoge poznate ličnosti imali su uspešne karijere, ali su se zbog nekih životnih nedaća povukli iz javnosti i započeli po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.