URUČENI KLjUČEVI NOVOG SANITETSKOG VOZILA ZA DOM ZDRAVLjA „DR ĐORĐE LAZIĆ“ URUČENI KLjUČEVI NOVOG SANITETSKOG VOZILA ZA DOM ZDRAVLjA „DR ĐORĐE LAZIĆ“
četvrtak, 20 oktobar 2022 05:49

URUČENI KLjUČEVI NOVOG SANITETSKOG VOZILA ZA DOM ZDRAVLjA „DR ĐORĐE LAZIĆ“

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, zajedno sa članicom Gradskog veća, Antonijom Nađ Kosanović, predao je klјučeve novog sanitetskog vozila direktorki Doma zdravlјa “Dr Đorđe Lazić”, dr Emeše Uri.

Vozilo je namenjeno pre svega terenskom radu odnosno za rad u naselјenim mestima na području Grada Sombora, a kako ističe Emeše Uri, ovo vozilo će u velikoj meri olakšati kako rad zdravstvenim radnicima, tako i obavlјanje osnovnih zdravstvenih pregleda stanovnicima van Sombora, a sve to zahvalјujući odličnoj saradnji sa Gradom Somborom.

”Uvek smo zajedno pravili programe za pobolјšanje naših usluga, odnosno da mi možemo svim našim građanima, ne samo u gradu Somboru nego i u okolnim mestima da pružimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. U tom smeru smo mi aplicirali kod Grada, odnosno napravili program “Biti zdrav i na selu i u gradu”, gde smo tražili jedno sanitetsko vozilo koje je predviđeno da omogući pružanje nekih naprednijih zdravstvenih usluga u seoskim ambijentima tipa, laboratorijska obrada pacijenta, EKG pregled i specijalista po potrebi”, rekla je Uri.

Gradonačelnik Ratković je rekao kako je pobolјšanje zdravstvene usluge na teritoriji i Grada i naselјenih mesta, jedan od najvažnijih zadataka Gradske uprave.

Izuzetno mi je drago što smo u budžetu za ovu godinu opredelili sredstva za kupovinu sanitetskog vozila sa kompletnom opremom. U narednom periodu krenućemo i sa sanacijom ambulanti u naselјenim mestima. Za ovu godinu predviđeni su Riđica, Klјajićevo, Bezdan i Doroslovo i svakako da ćemo sa ovom praksom nastaviti i u 2023. Godini”, rekao je Ratković i dodao kako je saradnja sa Domom zdravlјa zaista na visokom nivou.

”Kada i planiramo budžet i opredelјujemo se koju ćemo to opremu da kupujemo, sve to donosimo zajedno, a sve u interesu naših sugrađana“, zaklјučio je gradonačelnik Sombora.

Vrednost vozila je 5 miliona dinara, dok je oprema za to vozilo iznosila oko 1,7 miliona dinara koliko je plaćena i oprema za seoske ambulante.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.