GRAD I NACIONALNA SLUŽBA URUČILI UGOVORE ZA ZAPOŠLJAVANJE GRAD I NACIONALNA SLUŽBA URUČILI UGOVORE ZA ZAPOŠLJAVANJE
sreda, 19 oktobar 2022 08:12

GRAD I NACIONALNA SLUŽBA URUČILI UGOVORE ZA ZAPOŠLJAVANJE

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, i predstavnice Nacionalne službe za zapošlјavanje – Filijala Sombor Svjetlana Nešić i Gordana Predojević, svečano su danas uručili ugovore poslodavcima za novo zapošlјavanje lica iz kategorije teže zapošlјivih, kao i nezaposlenim licima ugovore za samozapošlјavanje. Ugovori zahvalјujući kojima je 46 lica dobilo zaposlenje, dodelјeni su nakon sprovedenih javnih konkursa koje su zajedničkom saradnjom sproveli Grad Sombor i Nacionalna služba za zapošlјavanje.

„Prioritet svih nas koji upravlјamo gradom su svakako nova radna mesta i zato mi je izuzetno drago što sam danas imao priliku da sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošlјavanje dodelimo 46 ugovora za naše sugrađane, 46 novih radnih mesta. Dodelili smo ugovore za samozapošlјavanje, 29 novih ugovora i 17 ugovora za poslodavce koji su zaposlili lica iz kategorije teže zapošlјivih, na čemu im se zahvalјujem s obzirom da ta lica se danas teže zapošlјavaju i ovim javnim pozivom smo omogućili da kroz subvencije zaposle naše sugrađane. Ono što bih naglasio je da smo od 2020. do 2022. godine kroz Lokalni akcioni plan za zapošlјavanje, kroz projekte samozapolјšavanja, programe novog zapošlјavanja i javne radove za ove tri godine zaposlili preko 200 naših sugrađana i samim tim omogućili da zasnuju svoje radne odnose. Mi ćemo i u narednim godinama nastaviti sa ovim merama, zajedno sa Nacionalnom službom. Ako tu dodamo i programe koje je Nacionalna služba realizovala i sa Pokrajinom i sa Republikom, u grad Sombor se slilo preko 50 miliona, a konkretno za ove dve mere za koje smo danas dodelili ugovore 12,4 miliona je izdvojeno iz budžeta Grada i Nacionalne službe za zapošlјavanje. Mi ćemo svakako nastaviti borbu za nova radna mesta, jer cilј svih nas u Gradu i Nacionalnoj službi za zapošlјavanje je da svaki Somborac koji želi da radi u Somboru ima posao“, naglasio je gradonačelnik Ratković.

Svjetlana Nešić, načelnica Odelјenja za poslove zapošlјavanja Nacionalne službe za zapošlјavanje – Filijala Sombor ovom prilikom istakla je dobru saradnju Nacionalne službe sa Gradom Somborom.

„Nacionalna služba iz godine u godinu ima izuzetnu saradnju sa sve četiri lokalne samouprave. Od 2010. godine ta saradnja je započela i tada smo krenuli da i lokalne samoupave kroz akcione planove definišu mere na lokalnom nivou, kako bi mogli na pravi način da rešavamo problem nezaposlenosti na našem području. Ove godine Grad Sombor je izdvojio 6 miliona sredstava da bi udružio sa Nacionalnom službom za zapošlјavanje, mi smo još toliko sredstava dodali i evo danas imamo taj rezultat da 29 lica kroz programe samozapošlјavanja uz finansijsku podršku od 300 000 dinara započinju sopstveni biznis, a kroz programe zapošlјavanja teže zapošlјivih lica, odnosno novo zapošlјavanje 17 poslodavaca je zaposlilo lica i tu su izdvojena takođe sredstva u ukupnom iznosu 4.300.000 za zapošlјavanje“ kazala je Svjetlana Nešić.

Nešić je navela i da su radni odnosi koji su zasnovani ovim ugovorima iz različitih oblasti delatnosti.

„Ovde je skroz raznovrsna delatnost, imamo i osnivanje automehaničarskih radionica, imamo ketering, imamo čišćenje i uređenje zgrada, imamo molere i farbar, imamo frizerske usluge, zatim usluge negovanja kućnih lјubimaca, održavanje kanalizacije i vodovoda, različite vrste servisnih usluga. Različite su usluge, veoma su kreativni i mogu vam reći da iz godine u godinu svi ovi programi nakon završetka svog ugovornog perioda od godinu dana oni nastavlјaju da funkcionišu i rade na ovom prostoru vrlo odgovorno i vredno i da nam se pojavlјuju kasnije kao lica koja zapošlјavaju nove radnike“ rekla je Nešić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.