EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LjUDIMA OBELEŽEN U SOMBORU EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LjUDIMA OBELEŽEN U SOMBORU
sreda, 19 oktobar 2022 08:11

EVROPSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LjUDIMA OBELEŽEN U SOMBORU

U organizaciji Lokalnog koordinacionog tima za suzbijanje trgovine lјudima, Crvenog krsta Sombor i Umetničkog studija Sombor danas je u Somboru obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine lјudima.
Na Trgu Svetog Đorđa volonteri Crvenog krsta na nekoliko edukativnih punktova skrenuli su pažnju na problem trgovine lјudima, a sugrađani su mogli da vide i izložbu slika mladih umetnika koje su inspirisane temom borbe protiv trgovine lјudima.

„Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine lјudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilј podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine lјudima. Razmere problema trgovine lјudima i njegov uticaj na život i zdravlјe lјudi dovele su do aktivnog uklјučivanja Crvenog krsta Sombor i Lokalnog koordinacionog tima za suzbijanje trgovine lјudima u nastojanje da se spreči i olakša lјudska patnja, ali samo sveobuhvatnom i kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbilјnom problemu“, naglasila je članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović.
Endi Vaš, stručni saradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Sombor, ukazao je na potrebu da se sve uzrasne kategorije dobro i na vreme upoznaju sa problemom trgovine lјudima.

„Crveni krst Sombor tokom čitave godine realizuje edukativne radionice kako za mlade, tako i za starije naše sugrađane. Počinjemo već od dece koja se nalaze u vrtićima, gde uz pomoć Miše i Maše – edukativnog materijala skrećemo pažnju na ponašanje kako na ulici tako i na putu od kuće do škole i kako da se ponašaju sami kod kuće. Tu su i naši osnovci i srednjoškolci, gde uz nešto ozbilјnije prezentacije i ozbilјnije edukativne materijale, skrećemo im pažnju kako da se zaštite na internetu od oglasa i raznih načina vrbovanja žrtava trgovine lјudima“, naveo je Vaš.

Ispred Umetničkog studija Sombor Vanja Kahrimanović naglasila je da su se ovom ozbilјnom problemu posvetili i na omladinskom kampu.

„Umetnički studio je na ovogodišnjem omladinskom kampu, koji je finansiran preko Lokalnog akcionog plana za mlade, radio na temu Umetnost protiv trgovine lјudima. To su mladi od 16 do 25 godina i prosto smo shvatili potrebu da je ova tema za njih jako važna i hteli smo da ih podstaknemo na razmišlјanje i kao što možete da vidite na izložbi, nastalo je 16 veoma jakih radova. Mladi su odlično odgovorili na temu i pokazali su da razumeju ovaj problem“ rekla je Kahrimanović.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.