SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: USVOJENA ODLUKA O REBALANSU BUDŽETA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: USVOJENA ODLUKA O REBALANSU BUDŽETA
petak, 14 oktobar 2022 05:15

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA: USVOJENA ODLUKA O REBALANSU BUDŽETA

U Velikoj sali zgrade Županije danas je održana devetnaesta sednica Skupštine grada Sombora. Sednicom je predsedavao Zoran Rus, a odbornici su odlučivali o 30 tačaka dnevnog reda.
Između ostalog, Skupština grada usvojila je Odluku o prvom rebalansu Odluke o budžetu Grada Sombora za 2022. godinu. Ukupna sredstva budžeta ovom Odlukom definišu se na nivou od 4.619.000.000 dinara. Procena ostvarenja tekućih prihoda, bez sredstava transfera iznosi 4.030.296.133,82 dinara što predstavlјa uvećanje plana tekućih prihoda u odnosu na prihode iz prvobitne Odluke o budžetu na nivou od 6,5%.

Najveće povećanje prihoda grad očekuje od poreza na zarade, poreza na imovinu, izdavanja u zakup polјoprivrednog zemlјišta, kao i prodaje nepokretnosti (parcela u industrijskoj zoni).
Struktura procenjenih prihoda za rebalans budžeta 2022. godine je: porezi – 2.865.747.000 din, transferi – 722.422.833 din, drugi prihodi – 876.395.884 din, preneta sredstva – 154.434.283 din.
Rashodi i izdaci u Odluci o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora za 2022. godinu, sa izvorom finansiranja gradskog budžeta definisani su na sledećem nivou: Gradska uprava, Izvršni organ, Skupština i Gradsko pravobranilaštvo 12,9%, komunalna oblast 35,6%, društvene delatnosti 23,6%, obrazovanje 18,7%, rashodi opšte namene 9,2%.

Na 19. Sednici Skupština grada donela je izmenu Programa podrške za sprovođenje polјoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za Grad Sombor za 2022. godinu, a u planu je da se raspiše konkurs kojim će Grad sufinansirati 80% investicije za nabavku pčelarske opreme i novih pčelinjih društava za pčelare sa teritorije Grada Sombora.
Na današnjoj sednici Skupština grada Sombora usvojila je i Plan razvoja Grada Sombora period od 2022. do 2028. godine, izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Grada Sombora za 2022. godinu za period januar-jun, a donela je odluke o izradi planova detalјnih regulacija za ulice: Balkanska, Zrmanjska, Velebitska, Dravska, Bagremova, Polјska i Velјka Čubrilovića u Somboru.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.