MIHOLJDANSKI SUSRETI SELA U STANIŠIĆU MIHOLJDANSKI SUSRETI SELA U STANIŠIĆU
četvrtak, 13 oktobar 2022 08:51

MIHOLJDANSKI SUSRETI SELA U STANIŠIĆU

Manifestacija „Miholјdanski susreti sela“ po prvi put je održana u Stanišiću od 10. do 12. oktobra i predstavila se posetiocima bogatim trodnevnim programom.

Prvog dana promovisana je knjiga „Iz mraka“, autora Branka Ćurčića, koja je bila u najužoj konkurenciji za Ninovu nagradu. Tom prilikom, Đorđe Vukadinović otvorio je izložbu umetničkih slika nastalih na likovnoj koloniji Udruženja vinara „Visovi“ iz Klјajićeva. Drugog dana usledio je muzički program na kom su Bojana i Nebojša Brdarić okuplјenu publiku pesmom proveli širom Balkana. Sestra i brat Brdarić odavno su prisutni na domaćoj etno sceni i njihova interpretacija tradicionalnih melodija oduševila je publiku u seoskoj Galeriji.

Manifestacija je završena sajamskim danom u okviru kog su se šarenolikom ponudom domaćih proizvoda, gde su se mogli videti med, testo, paprika, ajvari, kolači, ručni radovi i brojni druge rukotvorine, predstavili proizvođači iz Stanišića, ali i iz svih okolnih sela, kao i iz Sombora i Apatina.

Sajam je posetila i zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica koja je pozdravila prisutne ispred Grada Sombora i uručila zahvalnice učesnicima koji su se predstavili na sajmu i svojim učešćem dali značajan doprinos manifestaciji. Program je ulepšan i kulturno-umetničkim nastupom SKUD „Izvor“.

Trodnevni program privukao je brojne meštane i stanovnike okolnih sela, na najlepši način promovisao tradiciju naroda sa ovih prostora, ponudio i omogućio šarolike kulturne sadržaje i obogatio i učinio lepšom seosku svakodnevicu.
„Miholјdanske susrete sela“ u Stanišiću finansiralo je Ministarstvo za brigu o selu, a realizovala Mesna zajednica „Stanišić“, uz podršku Grada Sombora.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.