Đuro Borbelj (AK "Apatin")i Tijana Kabić (ARK Somaraton) pobednici Novosadskog maratona Đuro Borbelj (AK "Apatin")i Tijana Kabić (ARK Somaraton) pobednici Novosadskog maratona
ponedeljak, 10 oktobar 2022 07:13

Đuro Borbelj (AK "Apatin")i Tijana Kabić (ARK Somaraton) pobednici Novosadskog maratona

Jubilarni 30. Novosadski maraton održan je danas na ulicama grada.

Đuro Borbelj, član Atletskog kluba "Apatin", osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem 30. Novosadskom maratonu, drugoplasirani bio je Robert Churchward iz Velike Britanije, a treći Ivan Miškeljin sa Palića. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Tijana Kabić iz Sombora, drugo mesto osvojila je Kristina Jovičić iz Novog Beograda, a treće Ljiljana Latinović iz Beograda.

Đuro Borbelj je ujedno postao i državni prvak, jer je ovogodišnja maratonska trka od strane Atletskog saveza Srbije proglašena kao državno prvenstvo za seniore i seniorke. Borbelj je stazu od 42 kilometra pretrčao za 2 sata 28 minuta i 6 sekundi, postavivši lični rekord.

– Prezadovoljan sam. Samo pre nekoliko dana bio sam prehlađen i nisam mislio da ću da istrčim lični rekord, a ujedno i rekord Vojske Srbije. Staza i vremenski uslovi su bili odlični, pa me je to povuklo – izjavio je Borbelj novinarima.

U ženskoj konkurenciji na stazi od 42,195 km, pobedu je odnela Somborka Tijana Kabić. Ona je ujedno postala i državna prvakinja u maratonu s vremenom 3 sata 24 minuta i 27 sekundi.

U štafetnoj trci najbolji je bio Omladinski atletski klub iz Beograda, drugo mesto osvojili su pripadnici 72. Brigade za specijalne operacije Vojske Srbije, a treće mesto pripadnici Žandarmerije.

Održana su takmičenja i u trci na 25.435 metara, rekreativno trčanje na 10.548 metara, trka građana na pet kilometara, nordijsko šetanje na 10 i pet kilometara. Tradicionalno tu su bile i trke osnovaca I srednjoškolaca na 1.000 metara, 800, 400 i 200 metara.

Najveću pažnju, kao I uvek, izazvala je puzeća trka beba, gde nije bilo proglašenja pobednika, već je bilo važno učestvovati.

Nije izostala ni trka kornjača, koja je zaštitni znak maratona. Međutim, ove godine bio je samo jedan učesnik, a to je kornjača Koko. Kako su predstavnici medija saznali, ostali učesnici se nisu pojavili, jer su zaspali. Naime, kornjačama sad počinje zimski san. Tako da je dvanaestogodišnja Teodora Lakić svoju kornjaču Koko vratila kući sa medaljom.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.