APEL GRAĐANIMA DA TOKOM GREJNE SEZONE BUDU ODGOVORNI I SPREČE POŽARE APEL GRAĐANIMA DA TOKOM GREJNE SEZONE BUDU ODGOVORNI I SPREČE POŽARE
četvrtak, 06 oktobar 2022 05:10

APEL GRAĐANIMA DA TOKOM GREJNE SEZONE BUDU ODGOVORNI I SPREČE POŽARE

Iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluju na građane da tokom nastupajuće grejne sezone budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i svojim komšijama i na taj način spreče požare koji su karakteristični za zimski period.

Prema rečima pomoćnika načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Saše Rančića, zimski period, odnosno period od početka do kraja grejne sezone, karakteriše veliki broj požara na građevinskim objektima. Razlog tome su, kako navodi, neispravni dimovodni kanali, neispravne elektroinstalacije i uređaji za grejanje.

-Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da se svi dimovodni kanali i elektroinstalacije provere pre početka grejne sezone od strane nadležnih institucija, da bi jednostavno smanjili rizik od nastanka požara. Takođe apelujemo i da se odeća ne približava grejnim telima kao što su kvarcne peći, jer mogu izazvati požar, istakao je Rančić.

On je naglasio da ukoliko do požara ipak dođe, građani obavezno pozovu broj 193 i pripadnici najbližih vatrogasno-spasilačkih jedinica će doći u pomoć građanstvu.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti