DAMJANA PERENČEVIĆ NAJBRŽA U TRCI „DAME TRČE“ DAMJANA PERENČEVIĆ NAJBRŽA U TRCI „DAME TRČE“
utorak, 04 oktobar 2022 05:50

DAMJANA PERENČEVIĆ NAJBRŽA U TRCI „DAME TRČE“

Juče je kod Gradskog kupališta Štrand, održana sedma po redu trka “Dame trče”. Učešće u trci uzelo je oko 80 dama iz Vojvodine, koje su trčale 5 kilometara dugu trasu od Štranda ka Tromeđi.

Pristuni su svedočili još jednoj trci za pamćenje između dve trenutno najbolјe gradske dugoprugašice, Tijane Kabić i Damjane Perenčević. Kabić je držala tempo i imala vođstvo do pred kraj trke, ali je Damjana u zadnjih pola kilometra napravila nedostižnu razliku i tako ostvarila pobedu na ovogodišnjoj trci. Treće mesto istrčala je Jelena Čortan članica ARSU “Sledi ME” Sombor.
U okviru manifestacije “Dame trče”, održala se i “Trka za srećnije detinjstvo” u organizaciji Crvenog Krsta Sombor.

Oko 100 somborskih školaraca, od I do IV razreda, trčalo je svojih 300 metara uprkos nepovolјnim vremenskim uslovima, te su pokazali veliko zanimanje za fizičku aktivnost. Pobednik kod dečaka bio je Vuk Bošković, dok je drugo mesto pripalo Uglјeši Kerezoviću, a treće Jovanu Maričiću – svi učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” Sombor. Pobednica kod devojčica je bila Nikol Kedueš, Osnovna škola “Bratstvo-jedinstvo” iz Bezdana, dok su na drugom i trećem mestu bile Minja Šnajderbeg i Milica Resanović, obe učenice Osnovne škole “Dositej Obradović” Sombor.

Zahvalјujući učešću i donacijama, tokom Trke za srećnije detinjstvo prikuplјeno je 9.700,00 dinara, koji će biti utrošeni za kupovinu igračaka i nastavnog materijala za Dečije odelјenje Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor.

Sedmo izdanje trke “Dame trče” organizovali su Atletsko rekreativni klub “Somaraton” Sombor u saradnji sa Sportskim savezom Grada Sombora i Crvenim Krstom Sombor, a uz podršku Sportskog centra “Soko” i drugih gradskih institucija i privatnih partnera.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.