Dame trče 2022: Najlepša gradska manifestacija Dame trče 2022: Najlepša gradska manifestacija
utorak, 27 septembar 2022 06:33

Dame trče 2022: Najlepša gradska manifestacija

Sedmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ održaće se u subotu 01. oktobra 2022. godine. Kao i prethodnih godina start trke je ispred gradskog kupališta ‘‘Štrand‘‘ u Somboru. Učešće na ‘‘najlepšoj gradskoj manifestaciji‘‘ imaju samo dame bez obzira na uzrast. Trči se ruta od pet kilometara kako bi se omogućilo svim zainteresovanim pripadnicama lepšeg pola da završe trku i da dođu do svoje medalje. Cilj cele manifestacije jeste da se još više pokrene aktivizam i potreba za zdravijim načinom života kod dama u našem okruženju. Posebno se to ističe na početku meseca oktobra – međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke.

Ove godine trči se novom trasom od kupališta ‘‘Štrand‘‘ Sombor ka ‘‘Tromeđi‘‘ po novoj šetališnoj stazi pored Velikog Bačkog Kanala. Start trke je u 16h, a podela startnih brojeva je od 15:30h. Učešće na trci za sve dame je besplatno. Potrebno je poneti samo osmeh i dobro raspoloženje.

U okviru manifestacije ‘‘Dame trče‘‘ održaće se i ‘‘Trka za srećnije detinjstvo‘‘ pod pokroviteljstvom i u organizaciji Crvenog Krsta Sombor. Održaće se dve trke i to: trka školske dece od I do IV razreda na 300 metara. Startni brojevi za ovu trku se podižu do 15:20h, a start trke je u 15:30h. Trka predškolaca na 100 metara startuje nesporedno pred start glavne trke ‘‘Dame trče‘‘ u 15:55h, dok se brojevi podižu do 15:40h. Učešće na dečijim trkama je simboličnih 50 dinara, a sav prihod od startnih brojeva će biti prosleđen u humanitarne svrhe.

Sedmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ organizuje Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor u saradnji sa Sportskim Savezom Sombor i Crvenim Krstom Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.