ŽRK "Ravangrad" povukao ekipu iz svih takmičenja ŽRK "Ravangrad" povukao ekipu iz takmičenja
petak, 23 septembar 2022 10:44

ŽRK "Ravangrad" povukao ekipu iz svih takmičenja

Ženski rukometni klub Ravangrad iz Sombora istupio je iz takmičenja na svim nivoima.

Iz kluba navode da su razlozi finansijske prirode kao i nezainteresovanost lјudi zaduženih za sport u Somboru. Ravangrad je na ovogodišnjem konkursu dobio 600.000 dinara, što je, kako su u klubu obrazložili, nedovolјno da se pokriju osnovni troškovi takmičenja. Pored toga, portal SOinfo.org preneo je informaciju da je klubu ukinuto pravo na trenersku platu, da su se pojavili problemi sa terminima za trening u hali Mostonga, kao i da su na adresu kluba stigla sudska rešenja po kojima su dugovanja kluba više desetina hilјada dinara.

Prvotimke Ravangrada su i pored otežanih okolnosti za rad bile spremne da nastave takmičenje u Prvoj ligi Vojvodine, ali je usledila nova neprijatnost. Navedeno je da klub nije smeo da počne takmičenje bez kvalitetnog golmana i da je odlično rešenje nađeno u Vrbasu. Mlada golmanka, srednjoškolskog uzrasta, prihvatila je poziv somborskog kluba, uz uslov da umesto svakodnevnih putovanja, bude smeštena u Domu učenika.

- Niko od onih koje smo kontaktirali nije odgovorio, zahtev za prijem sportiskinje je odbijen po hitnom postupku, pa je samim tim propao i pokušaj angažovanja talentovane rukometašice – saznajemo od rukovodstva kluba.
Predsednica kluba Vesna Marijanović je rekla da trenutno ne postoji način da klub aktivno funkcioniše i napreduje.

- Svi smo se nadali da ćemo da uspemo. Međutim, kada smo sagledali sve aspekte i naše mogućnosti nije nam ostalo drugo nego da povučemo klub iz takmičenja. ŽRK Ravangrad neće biti ugašen. Verujem da ćemo uspeti da sačuvamo školu rukometa koja će u narednim godinama uspeti da iznedri nove rukometne prvotimke - rekla je Vesna Marijanović.

ŽRK Ravangrad je treći vojvođanski klub koji je doneo odluku da istupi iz takmičenja. Pre Somborki to su učinili Feketić i Jabuka.

Izvor: Dnevnik.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti