Mirović obišao radove u Somboru Mirović obišao radove u Somboru
petak, 16 septembar 2022 08:28

Mirović obišao radove u Somboru

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Sombor, gde je zajedno sa saradnicima i predstavnicima grada obišao radove na rekonstrukciji fiskulturne sale u Srednjoj tehničkoj školi, dečje odeljenje Gradske biblioteke ,,Karlo Bijelicki" kao i rekonstruisanu salu gradske hale ,,Mostonga" u tom gradu. 

Pokrajinska vlada nastavlja sa značajnim investijama u Somboru,pa će tako višedecinijski problem fiskult urne sale Srednje tehničke škole uskoro biti rešen. Sedam godina sala te škole nije bila za korišćenje ,a odobrenim sredstvima radovi su počeli danas.

"Radnici su već unutra,radovi počinju i nadamo se da ćemo za 150 dana koliko je predviđeno ugovorom imati rekonstruisanu salu i da će deca moći da koriste salu za fizičko vaspitanje. I ranije smo u Somboru imali značajne aktivnosti,izgradili smo novu industrijsku zonu i čuli ste od predsednika Republike da je Sombor među prvim gradovima na spisku u koje treba uložiti i dovesti domaće i strane investitore.,,rekao je Mirović.

U gradskoj hali ,,Mostonga,, zamenjena je kompletna rasveta i urađen novi parket,a uskoro se očekuju i radovi na klimatizaciji hale .

,,Narednih nedelja počinje procedura za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje ,a uradićemo i tribine i druge delove hale i siguran sam da će ovo mesto biti mesto razvoja košarke Zapadnobačkog okruga,a verovatno i cele Vojvodine.,,istakao je Mirović.

,,Preko 100 miliona dinara pokrajinskih sredstava kao i sredstava grada Sombora je uloženo i nastavljamo zajedničkim ulaganjima da ovu halu što više uredimo.,,rekao je Antonio Ratković,gradonačelnik Sombora.

Za rekonstrukciju krova dečjeg odeljenja gradske biblioteke dodeljeno je 17,3 miliona dinara,dok je 142 miliona Pokrajinska vlada izdvojila za treću fazu nastavak radova na izgradnji puta Stapar-Sivac.

Izvor: RTV

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti