četvrtak, 15 septembar 2022 08:01

Somboru više od 100 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta - Kako su novim rebalansom raspoređena sredstva

Rebalansom pokrajinskog budžeta Gradu Somboru usmereno je ukupno 101,8 miliona dinara, od čega je 84,5 miliona dinara namanjeno za izgradnju sistema ventilacije i klimatizaciju s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u gradskoj hali Mostonga u Sportskom centru Soko, dok je 17,3 miliona dinara opredeljeno za adaptaciju i sanaciju krova zgrade na dečjem odeljenju Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, navedeno je na sajtu Pokrajinske vlade.

Takođe, Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, čime je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini, i sada iznosi 40,8 miliona dinara.

Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava na konkursu, koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke), koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

Pokrajinska vlada, kako se navodi, izdvojila je i 13 miliona dinara za finansiranje ugradnje novog osvetljenja u Sportskoj hali na Slanoj bari, a sredstva za realizaciju ovog projekta usmerena su Gradu Novom Sadu.

Projektom je predviđena ugradnja uređaja visokog tehnološkog nivoa i izuzetne energetske štedljivosti.

Rešavanjem problema sa osvetljenjem obezbediće se adekvatni ulovi za treninge i sportska takmičenja kako Rukometnog kluba Vojvodina, jednog od najtrofejnijih klubova u Novom Sadu, tako i drugih sportskih klubova koji koriste ovaj prostor.

Za izradu Plana detaljne regulacije naseljenog mesta Pavlovci, Opštini Ruma usmereno je 5,5 miliona dinara. Takođe, 5 miliona dinara izdvojeno je i za finansiranje tehničkih kontrola saobraćajnih projekata radi povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja i zaštite dece školskog uzrasta u zoni škola, navodi se na zvaničnoj stranici Pokrajinske vlade.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti