Povećana potražnja za domaćim mlekom na somborskim pijacama Povećana potražnja za domaćim mlekom na somborskim pijacama
sreda, 14 septembar 2022 06:04

Povećana potražnja za domaćim mlekom na somborskim pijacama

Skoro četiri decenije Miro Petkvić iz Gradine, salašarskog naselja nadomak Sombora, bavi se mlečnim govedarstvom. Miro ima dvadesetak muznih krava i dnevno dobije oko 250 litara mleka koje predaje mlekari. Otkupna cena mleka trenutno se kreće između 40 i 60 dinara.

"Cenom trenutno moramo biti zadovoljni, mi predajemo za domaću mlekaru. Cena mleka se kreće od 40 dinara, negde ide i do 60 dinara. Uskoro treba da dobijemo novi cenovnik u nadamo se da će ta cena biti za 2 ili 3 dinara veća", rekao je Petković.

Na mlečnoj pijaci u Somboru domaćeg mleka ima, a prodavci kažu da je potražnja povećana.

"Sada kako je potražnja veća dolaze i oni koji nisu imali naviku da kupuju domaće mleko. Imamo i sir, kajmak i druge prerađevine", rekla je Milka Ćulibrk, mlekarica iz Sombora.

"Potražnja je veća, to mleko je zdravije, nije obrano i sasvim je druga priča kada se svaki dan kupi sveže mleko", rekao je Miro Petković iz Gradine.

Cena mleka na mlečnim pijacama u Somboru varira od 70 do 100 dinara za litru.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.