„DDOR OLIMPIJSKA STAZA“ RAZIGRALA SOMBOR „DDOR OLIMPIJSKA STAZA“ RAZIGRALA SOMBOR
nedelja, 11 septembar 2022 06:28

„DDOR OLIMPIJSKA STAZA“ RAZIGRALA SOMBOR

„DDOR Olimpijska staza“, po prvi put je danas održana u Somboru u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, kompanije DDOR osiguranje i Grada Sombora. Manifestacija koja promoviše olimpijske vrednosti i takmičarski duh okupila je u centru grada više od 700 učesnika, koji su se nadmetali u pet disciplina na pet različitih poligona.

Na otvaranju manifestacije prisutne su pozdravili gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, direktor DDOR osiguranje Filijala Sombor Aleksandar Milošev, kao i kajakaš olimpijac Strahinja Stefanović.
„Cilј ove manifestacije je promocija olimpizma i olimpijskih vrednosti. Drago mi je što

ćete imati priliku da kroz edukaciju i poligone naučite više o olimpijskim sportovima kroz Igru memorije, Kviz znanja i još mnogo toga. Zahvalio bih se svima što ste došli u ovolikom broju, i nadam se da ćete se dobro zabaviti“, poručio je Ratković pre početka takmičenja.

Direktor Filijale DDOR osiguranja, gospodin Aleksandar Milošev, dodelio je nagrade najbolјim ekipama koje su učestvovale u „DDOR Olimpijskoj stazi“ i zahvalio se svim učesnicima.

„DDOR je istorijski vezan za Sombor i prisutan kao podrška u svakodnevnom životu i radu Somboraca. Izuzetno sam srećan i ponosan što, kao predstavnik jednog od lidera u industriji osiguranja, ali i društveno odgovorne kompanije i dugogodišnjeg partnera Olimpijskog komiteta mogu da vas pozdravim uveren da će danas pobediti fer-plej, da će vam nova saznanja o olimpizmu biti interesantna i da ćete uz to i dobro zabaviti. Vrednosti DDOR se gotovo poklapaju sa olimpijskim i zato je veliko zadovolјstvo biti u prilici da se podele nagrade učesnicima koji su ih pokazali na našoj DDOR Olimpijskoj stazi danas“ istakao je Milošev.

Strahinja Stefanović se pre trke obratio prisutnima, zahvalio se Olimpijskom komitetu Srbije i DDOR osiguranju na pozivu da učestvuje u „DDOR Olimpijskoj stazi“.

„Drago mi je da vidim toliko lјudi koji su tu da podrže projekat DDOR Olimpijske staze, koji za cilј ima promociju olimpizma i olimpijskih vrednosti. Smatram da je u današnje vreme digitalnih medija zaista potrebno da se organizuje više ovakvih događaja koji će kroz edukaciju i fizičku aktivnost približiti građanima olimpijske vrednosti i simbole. Sport i fizička aktivnost imaju mnogo zdravstvenih dobrobiti, a DDOR Olimpijska staza ujedno omogućava imkvalitetno provedeno vreme sa porodicom, prijatelјima, kao i nova poznanstva“, kazao je Stefanović.

Na kraju dodele medalјa i nagrada najbolјim učesnicima, Antonija Nađ Kosanović je uručila sportske rekvizite učitelјici Mirjani Sremčević ispred Osnovne škole „Kiš Ferenc“. Drugu donaciju je primila defektolog OŠ „Vuk Karadžić“, Jelena Zorić uz reči zahvalnosti kompaniji DDOR osiguranje i uverenje da će rekviziti podići kvalitet nastave u njihovim školama.

Antonija Nađ Kosanović, članica Olimpijskog tima u Londonu, dvostruka prvakinja Evrope u kajaku, trostruka evropska vicešampionka obratila se prisutnima: “Veliko je zadovolјstvo pozdraviti moje Somborce na ovom divnom događaju. Iz postignutih rezultata vidi se da učesnici pored spretnosti na poligonima pokazali i da su pametni prilikom rešavanja kvizova. Verujem da su svi učesnici zadovolјni i da ćemo imati prilike da se uskoro ponovo ovako družimo.”

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.