četvrtak, 08 septembar 2022 06:15

“GREEN CITY” PROIZVODI IZ SOMBORA U GRADOVIMA ŠIROM SVETA

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i član Gradskog veća za oblast finansija i privrede Sava Dojić posetili su danas preduzeće „Green city international“, gde su ih dočekali vlasnik i direktor Dejan Stojanović i direktor proizvodnje Slobodan Čota, koji su ih upoznali sa proizvodim pogonom kompanije.

Dejan Stojanović naglasio je da preduzeće u Somboru posluje od 2013. godine i da se bave metalnom industrijom, odnosno proizvodnjom podzemnih i nadzemnih kontejnera za smeće, koji se nalaze u gradovima širom sveta.

„Naš proizvodni program ide u nekih 140 zemalјa, od Australije do Južne Amerike. Jedini kontinent koji ne pokrivamo je Severnoamerički kontinent. Naša firma je izvozno orijentisana i u zavisnosti od godine između 90 i 95% je izvoz. Mi imamo konstantno otvorene konkurse za inženjere i za varioce, i u zavisnosti od potrebe preduzeća zapošlјavamo radnike. Do početka ove godine, do januara smo imali nekih 100 zaposlenih, trenutno imamo 150, tako da smo ove godine podigli broj radnika za 50“, objasnio je Stojanović.Gradonačelnik je istakao da se Sombor ponosi što se kontejneri koji se u njemu proizvode mogu videti u velikim svetskim gradovima na skoro svim kontinentima.

„Možemo videti i u Parizu kontejnere koji su proizvedeni u gradu Somboru. Drago mi je, s obzirom da sam pre godinu dana bio u ovoj kompaniji, da danas vidim mnogo nove opreme, što je najbitnije da su uređeni proizvodni kapaciteti i da se iz dana u dan ovde zapošlјava sve veći broj lјudi, tako da bih se zahvalio i vlasniku kompanije što se odlučio da u pogonu u Somboru u 2022. godini poveća broj radnika za 50, tako da od 2013. kada su krenuli sa 15 zaposlenih danas imaju 150 zaposlenih i nadam se da će ovaj broj zaposlenih i u budućnosti rasti“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.