SKANDAL NA SAHRANI U KOLUTU: Pokojnik ispao iz sanduka u raku, grobari hteli da ga ZATRPAJU! SKANDAL NA SAHRANI U KOLUTU: Pokojnik ispao iz sanduka u raku, grobari hteli da ga ZATRPAJU!
subota, 03 septembar 2022 06:01

SKANDAL NA SAHRANI U KOLUTU: Pokojnik ispao iz sanduka u raku, grobari hteli da ga ZATRPAJU!

Na seoskom groblju u Kolutu juče se dogodio skandal kakav ni najstariji žitelji ovog sela u somborskoj opštini, ali ni šire, ne pamte. Porodica, rodbina i sugrađani pokojnog Ištvana – Pište Rotmana (74), koji su juče prisustvovali njegovoj sahrani ni danas ne mogu da se oporave od horor scena kojima su juče prisustvovali.

Naime, prilikom manevrisanja da sanduk sa telom pokojnika spuste u raku, koja je bila manja od sanduka, radnici somborskog JKP “Prostor” su ga u jednom momentu nakrivljenog toliko jako gurali da se poklopac od pritiska otvorio, a pokojnik ispao na dno rake!

Da zlo bude još veće, jedan od grobara se nehajno okrenuo ka pokojnikovoj najbližoj porodici uz pitanje “Da li da ga zatrpavamo?”, na šta je jedan bliži rođak skočio i sprečio nastavak ove bizarne situacije, zahtevajući da se pokojnik izvadi iz rake, ponovo stavi u sanduk i dostojno pokopa. Uz pomoć članova porodice pokojnikovo telo je, uprljano od zemlje, izvađeno iz rake, polegnuto na travu pored, jer je u sanduk prvo trebalo vratiti pokrov, koji je takođe ispao. Grobari su, u međuvremenu, ašovima proširili raku i posle više od sat vremena, konačno završili ovu, po bizarnosti jedinstvenu sahranu u zemlji.

U kući žalosti, danas, tišina i tuga. Porodica okupljena u dnevnoj sobi još u šoku. Piština supruga Nada kaže da je, kad se sve to dešavalo, sin zagrlio sa obe ruke i okrenuo na drugu stranu, da ne gleda te strašne scene.

- Ali su zato sve gledali unuci, Luka koji je nosio krst i mlađi, Dušan, koji ima samo 10 godina i koji je prvi viknuo kad je video dedinu ruku kad je izvirila iz kovčega. Te slike će im ostati za ceo život, kao i nama. Negovala sam mog Pištu skoro dve godine šlogiranog, uvek je bio zbrinut, čist i uredan, nije zaslužio da na ovakav način bude sahranjen, tugo moja, kroz suze priča ucveljena udovica.

Sin Saša i ćerka Sonja se, prividno, hrabro drže. Tu je i zet Željko koji je prvi sišao da pomogne da se tastovo telo izvuče iz rake, kao i pokojnikova sestra Magdalena koja kaže da jučerašnji prizor nikada neće zaboraviti.

- Dovoljno je bilo tužno i strašno što sam izgubila brata, a ne još ovaj horor koji smo doživeli. Skandal koji su napravili radnici JKP „Prostor“ je neoprostiv, kaže Magdalena.

JKP „Prostor“ upravlja grobljem u Kolutu od pre par godina. Naplaćuju sahrane, kopanje raka, grobna mesta i njihovo održavanje. Meštani su, podsećaju naši sagovornici, svojim novcem napravili kapelu i otkupili susedne parcele za potrebe groblja. Kopanje raka organizovali su između sebe. I za sve to vreme nije se dogodio nikakav incident.

Ožalošćenu porodicu Rotman danas je posetila direktorica JKP „Prostor“ sa dvojicom saradnika. Uz izvinjenje za neprijatnost koju su doživeli, rekla je da im neće biti obračunati troškovi sahrane (oko 25.000 dinara), te da će pomenuta četvorica grobara biti „sankcionisani“. -Meni to ništa ne znači, ni kazne, ni izvinjenje. Ono što smo mi pretrpeli juče i slike koje ćemo nositi dok smo živi, ništa ne može da nadoknadi, kaže pokojnikova supruga, dok sin najavljuje tužbu protiv JKP „Prostor“. -Neko mora ovom javašluku i bezobrazluku radnika „Prostora“ da kaže dosta. Na nama se slomilo, na najružniji i najstrašniji način. Dužan sam svom pokojnom ocu i svojoj porodici da idem do kraja i isteram pravdu, rešen je pokojnikov sin Saša.

Izvor: Kurir.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.