VELIKA GOSPOJINA PROSLAVLJENA U RASTINI, STAPARU I KLJAJIĆEVU VELIKA GOSPOJINA PROSLAVLJENA U RASTINI, STAPARU I KLJAJIĆEVU
utorak, 30 avgust 2022 07:40

VELIKA GOSPOJINA PROSLAVLJENA U RASTINI, STAPARU I KLJAJIĆEVU

Povodom slave sela u Rastini je organizovan bogat kulturno-umetnički program u okviru kog je održan koncert Dunavske sonate i izložba „Rastina kroz vekove“, kao i dečiji dan gde su najmlađi uživali u likovnoj koloniji i dečijoj pijaci. Na dan Velike Gospojine, odana je počast osnivačima sela, a tim povodom zamenica gradonačelnika Ljilјana Tica i član Gradskog veća Slobodan Stanić položili su venac na Spomenik solunskim dobrovolјcima – osnivačima sela Rastina.
U čast Velike Gospojine u Staparu se od 19. avgusta do 10. septembra održavaju „Velikogospojinske večeri“ kada se održavaju raznovrsni programi: veče folklora, književno veče, izložba slika, takmičenje u fudbalu, stono-tenisko takmičenje, izložba golubova, izložba pasa, kao i tradicionalno takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša. U nedelјu je održana svečana liturgija povodom seoske slave, kojoj su pored mnogobrojnih meštana i njihovih gostiju prisustvovali i član gradskog veća Đorđe Zorić i pomoćnik gradonačelnika Siniša Borota.

Klјajićevo je povodom obeležavanja slave sela tokom petka, subote i nedelјe organizovalo raznovrsne kulturne, sportske, muzičke, gastronomske programe, kao i programe za decu. Povodom slave sela u subotu je Klјajićevo posetio i gradonačelnik Antonio Ratković, koji je simbolično označio početak takmičenja u kuvanju riblјeg paprikaša, a ovom prilikom obišao je i rukometnie aktivnosti i razgovarao sa članicama Udruženja „Rubac“. Kulturno-umetničke nastupe koji su organizovani u nedelјu posetili su članovi Gradskog veća Darko Smilјanić i Đorđe Zorić, a program povodom slave sela u Klјajićevu spektakularno je završen koncertom „Amadeus benda“ i vatrometom.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.