Nadzorom u Severtransu utvrđeno više od 100 prekršaja Nadzorom u Severtransu utvrđeno više od 100 prekršaja
ponedeljak, 29 avgust 2022 07:42

Nadzorom u Severtransu utvrđeno više od 100 prekršaja

IZ Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je večeras da je tokom nadzora u privrednom društvu Severtrans a.d. iz Sombora utvrđeno je 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi i propisane novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara.

Utvrđeno je, navodi se, i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.
Nadzor u ovom privrednom društvu naložen je nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila 21. avgusta ove godine na auto-putu kod mesta Pečenjevce, kada je autobus sleteo s puta i prevrnuo, a kojom prilikom su poginule dve osobe, 25 je povređeno.

MUP je, navodi se, nadzor izvršio po hitnom postupku nad poštovanjem propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u „Severtransu a.d.“.
Ovim povodom MUP apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravlјanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu. Takođe, podseća se da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste.

Izvor: Dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Sibirska aronija (Aronia melanocarpa), u Srbiji je poznata i kao sibirska borovnica. Ceđenjem ovih bobica, dobija se ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.