27. ELANOVA LIKOVNA KOLONIJA U SOMBORU 27. ELANOVA LIKOVNA KOLONIJA U SOMBORU
nedelja, 21 avgust 2022 06:54

27. ELANOVA LIKOVNA KOLONIJA U SOMBORU

U saradnji Grada Sombora i Kazneno popravnog zavoda Sombor danas je održana tradicionalna 27. „Elanova likovna kolonija“. Manifestacija je i ove godine okupila umetnike i osuđena lica koji su se svojim umetničkim radovima, rame uz rame, predstavili publici u Somboru.

Na platou ispred zgrade „Županije“ posetioci su imali priliku da vide retrospektivnu izložbu izabranih dela koja su nastala u periodu od 1996. do 2021. godine.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković istakao je da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija tokom godine u Somboru, koja predstavlјa jednu bogatu turističku i kulturnu ponudu, gde učestvuju kako umetnici tako i osuđena lica u ravnopravnom položaju.

„27. Elanova kolonija uoči Preobraženja gospodnjeg svakako ima i simboliku da svo ono društveno i socijalno neprihvatlјivo ponašanje krene u novom pravcu i probudi sve ono dobro što čuči u svakome od nas. Tu je poruka da niko nije odbačen u društvu, nego da svakome treba pružiti i drugu šansu. Verujem da svi ovi lјudi, koji su na žalost došli u ovu situaciju, da će sledeće godine učestvovati sa ove druge strane, sa umetnicima, a mi kao grad i naredne godine, svakako, podržavaćemo maksimalno ovu manifestaciju koja iz godine u godinu dovodi sve više gostiju, kako sugrađana, tako i gostiju iz inostranstva i iz drugih gradova, na šta smo veoma ponosni“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Ispred Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, Miloš Šilјić, načelnik Odelјenja za bezbednosno – operativne poslove, zahvalio se lokalnoj samoupravi, gradonačelniku i Kazneno popravnom zavodu Sombor što sve ove godine održavaju slikarsku koloniju na visokom nivou.

„Ovo je jedinstvena manifestacija za koju se zna i van granica naše zemlјe, koja pokazuje kako kroz rad sa osuđenim licima mogu da se stvore jedna vrhunska umetnička dela. Pokazuje da nismo samo strogi državni organ koji sprovodi sudske odluke, već smo i jedan rasadnik umetnosti, gde naši štićenici mogu da ispolјe taj svoj dar od Boga na najlepši mogući način, stvarajući ovako lepa umetnička dela“ poručio je Šilјić.

Slobodno vreme

Lifestyle

 Kako god to danas izgledalo, sa vremenske distance od 30, 40 i više godina, u bivšoj Jugoslaviji vozili su se različiti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.