U PLANU REVITALIZACIJA PRUGE SOMBOR-VRBAS U PLANU REVITALIZACIJA PRUGE SOMBOR-VRBAS
četvrtak, 18 avgust 2022 06:15

U PLANU REVITALIZACIJA PRUGE SOMBOR-VRBAS

Na inicijativu gradonačelnika Sombora Antonija Ratkovića, 11. avgusta u prostorijama Gradske uprave u Somboru, održan je sastanak na temu planova za deonicu pruge Sombor – Vrbas, na kom su učestvovali pomoćnica ministra za železnice i intermodalni transport Anita Dimoska, predstavnici „Infrastukture železnice Srbije“, „Srbija Kargo“ i „Srbija Voza“, kao i predstavnici privrede koji u svom poslovanju za transport koriste teretni železnički saobraćaj.
Tokom sastanka predstavlјen je veliki investicioni ciklus razvoja železničkog saobraćaja u Srbiji koji obuhvata modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju železničkih pruga, a učesnici sastanka izrazili su posebno interesovanje za modernizaciju deonice pruge Sombor – Vrbas.

Na sastanku je zaklјučeno da će se u narednom periodu izvršiti tehnički pregled ove pruge i sačiniti izveštaj o stanju i potrebama rekonstrukcije pružnog pravca, kako bi se mogle planirati finansijske potrebe i vremenski rokovi za realizaciju rekonstrukcije, imajući u vidu velike potrebe izahteve za teretnim saobraćajem.

Ovom prilikom prezentovan je i projekat nove železničke stanice „Vrbas Nova“ koja će se nalaziti na trasi pruge Novi Sad – Subotica – državna granica.

Slobodno vreme

Lifestyle

Horor filmovi su žanr koji ne prija svakome, ali ukoliko ste otvoreni za preporuke, možete pronaći puno zanimljivih ostv...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.