„POMOĆ U KUĆI“ ZA OKO 250 SUGRAĐANA STARIJE ŽIVOTNE DOBI „POMOĆ U KUĆI“ ZA OKO 250 SUGRAĐANA STARIJE ŽIVOTNE DOBI
sreda, 17 avgust 2022 06:10

„POMOĆ U KUĆI“ ZA OKO 250 SUGRAĐANA STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite Darko Smilјanić posetio je danas naselјeno mesto Riđica, gde je zajedno sa direktorom „Imperijal“ doo Draganom Šušom i Marijom Jerković iz Odelјenja za društvene delatnosti Gradske uprave, na terenu obišao uslugu „pomoći u kući“.

U pitanju je usluga socijalne zaštite zahvalјujući kojoj oko 250 korisnika starije životne dobi dobija pomoć negovatelјica za obavlјanje kućnih poslova. „Pomoć u kući“ jednako je dostupna kako u gradu, tako i u svim naselјenim mestima, a trenutno je veći broj korisnika na selima.

Smilјanić je ovom prilikom razgovarao sa korisnicima o tome koliko su zadovolјni uslugom i mogućnostima za njeno unapređenje.

Uslugu „pomoć u kući“ finansira Grad Sombor, a sprovodi je kompanija „Imperijal“ doo, sa 25 negovatelјica koje u proseku rade sa 10 korisnika. Za sprovođenje ove usluge socijalne zaštite u gradskom budžetu je izdvojeno 13,4 miliona dinara.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.