Duga tradicija streljaštva u Somboru Duga tradicija streljaštva u Somboru
četvrtak, 04 avgust 2022 07:50

Duga tradicija streljaštva u Somboru

Streljaštvo u Somboru ima dugu tradiciju, a iz gradske streljane su izašli nosioci olimpijske medalje, evropskog juniorskog prvenstva u malom kalibru, ali i oni sa šampionskim titulama u zemlji i regionu. I ako je streljana skormna, strelci su uvek bili motivisani da ostvare najbolje rezultate, a ono što im predstoji je jesenji KUP za koji se vredno pripremaju. video icon
"Imam 28 godina i dvostruki sam bio državni šampion i već se osamnaest godina bavim streljaštvom. Kada se bavite streljaštvom razvijate fokus, koncentraciju, pogotovo kod dece i vidno je da kada uvežbaju koncentraciju postižu mnogo dobre rezultate u školi", kaže Nemanja Martinović iz Streljačkog kluba "Blek hors" u Somboru.

Strelci u muškoj i ženskoj konkurenciji koji se takmiče i redovno treniraju u somborskom streljačkom klubu ističu je najbitnija preciznost, a kako bi postigli što bolje rezultate kažu da je najvažnija koncentracija i puls u mirovanju.

"Imam jedanaest godina i do sada sam bio na više takmičenja i volim da se bavim ovim sportom, a puška mi nije teška", dodaje Sergej Aćimović iz Streljačkog kluba "Blek hors".

"Treniram već šest godina, bila sam na dosta takmičenja i super su mi sva iskustva. Izazov je da se ostane smiren i postići svojom koncentracijom najbolji rezultat", ističe Mila Knežević iz Streljačkog kluba "Blek hors".

"Imam petnaest godina a tri godine sam u streljaštvu. Dok nisam počeo streljaštvo nisam znao da mogu toliko da budem skoncentrisan i precizan", objašnjava Bogoljub Stojakov iz Streljačkohg kluba "Blek hors".

U klubu se koriste serijske vazdušne puške za takmičenje u nacionalnom programu i dodaju da ono što bi trebalo zanoviti je oružje.

"Imali smo državne prvake, pojedinačno, ekipno, bili smo i pobednici KUP-a. Zaista imamo dobre rezultate na nacionalnom programu. Takođe imamo lepih rezultata sa turnira iz Mađarske gde smo nastupali više puta i uvek bismo se okitili peharima", kaže Rajko Racić, trener i sekretar Streljačkog kluba "Blek hors".

Streljački klub u Somboru ima oko 500 članova, do kojih je 40 u takmičarskom programu. Napominju da je na redu jesenji KUP, pa očekuju dobre rezultate.

Izvor: RTV

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...