FIJAKERIJADA „KONJI NAŠI RAZIGRANI“ OKUPILA LJUBITELJE ZAPREGA U DOROSLOVO FIJAKERIJADA „KONJI NAŠI RAZIGRANI“ OKUPILA LJUBITELJE ZAPREGA U DOROSLOVO
sreda, 03 avgust 2022 06:27

FIJAKERIJADA „KONJI NAŠI RAZIGRANI“ OKUPILA LJUBITELJE ZAPREGA U DOROSLOVO

U Doroslovu je protekle nedelјe, 31. jula, održana četvrta fijakerijada pod nazivom „Konji naši razigrani“, koja je okupila mnogobrojne lјubitelјe konja, zaprega i konjičkog sporta.

Na manifestaciji se predstavilo 13 jednoprega, 30 dvoprega, 15 jahača, kao i jedan osmopreg. Organizovane su igre za jahače, takmičenje u vezivanju repova, brzo prezanje, a dodelјena su i priznanja za najlepšu damu za kajasima, najlepšeg jahača i najmlađe učesnike. Prisutni su imali priliku i da uživaju u nastupima kulturno-umetničkih društava „Đurđevak“ iz Klјajićeva i „Ivo Lola Ribar“ iz Sonte.

Ispred Grada Sombora prisutne je pozdravila zamenica Gradonačelnika Ljilјana Tica koja je istakla važnost jedne ovakve manifestacije za očuvanje tradicije, posebno ističući fijaker, kao jednan od čuvenih simbola somborskog kraja.
Manifestacija je održana uz podršku Grada Sombora i Turističke organizacije grada Sombora.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...