subota, 09 jul 2022 06:18

TAMBURAŠKI KONCERT „BUNJEVAČKOG KOLA“

U organizaciji Udruženja građana „Bunjevačko kolo“, 7. jula, u atrijumu Gradske kuće, održan je tamburaški koncert pod nazivom „U slavu žitu, kruvu i tamburi – da Bunjevac dušu ne izdade“.

Na koncertu su nastupili Tamburaški orkestar Centra tamburaške kulture Novi Sad pod upravom Zorana Bugarskog Brice i vokalni solisti Zorana Iđuški, Tamara Babić, Gavrilo Bata Vernački, Zoran Bugarski Brica, kao i GKUD „Ravangrad“. Publika je imala priliku da uživa u izvođenju poznatih starogradskih i tamburaških pesama.

U okviru svečanog programa predstavljeni su i ovogodišnji bandaš i bandašica Bunjevačke dužionice 2022. Denis Klecin iz Sonte i Martina Marton iz Čonoplje.

Koncert su posetili i član Gradskog veća Srđan Savić i pomoćnik gradonačelnika Siniša Borota.

 

Slobodno vreme

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.