subota, 09 jul 2022 06:17

GRADONAČELNIK SOMBORA NA SASTANKU ZAJEDNIČKOG KONSULTATIVNOG ODBORA U BRISELU

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, učestovao je na desetom sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropske unije i Republike Srbije (ZKO), koji je održan 6. jula u Briselu.

Teme sastanka bile su „Lokalne i regionalne vlasti u procesu pristupanja Srbije EU“ i „Učešće mladih na lokalnom nivou“. Naša delegacija govorila je o položaju i ulozi lokalne samouprave u procesu pristupanja, a predstavljeni su i primeri dobre prakse u uključivanju mladih u domenu lokalnih samouprava.

Na sastanku su učestvovali članovi ZKO iz Srbije i EU, Evropske komisije, predstavnici Misije Republike Srbije pri EU, gradonačelnik Leskovca i predsednik Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Goran Cvetanović, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, predsednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević i članica veća GO Vračar Nataša Mijatović, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Sanja Putnik, pokrajinski sekretar AP Vojvodine Aleksandar Softić i zamenica Vidosava Enderić, šef Kancelarije APV u Briselu Srđan Mačkić, kao i generalni sekretar Nikola Tarbuk i Aleksandra Vukmirović ispred Stručne službe SKGO.

Članovi delegacije Republike Srbije u ZKO bili su gosti Kancelarije AP Vojvodine u Briselu, a tokom posete predstavljena im je uloga i način funkcionisanja Kancelarije, aktivnosti Kancelarije i Fonda za evropske poslove u okviru kojeg ona funkcioniše, kao i podršku Sekretarijata, Fonda i Kancelarije lokalnim samoupravama u oblasti evropskih integracija.

Delegacija Srbije u ZKO sa Komitetom regiona 7. jula učestvovala je i na 7. Danu proširenja EU, koji okuplja lokalne i regionalne vlasti u cilju debate o očekivanjima od procesa proširenja, ulozi mladih i mnogim drugim temama.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.