petak, 08 jul 2022 09:29

USPOSTAVLJANJE ENERGETSKI EFIKASNIJEG DALJINSKOG GREJANJA U SOMBORU

Zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić i načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti, imovinsko – pravne i stambene poslove Igor Latas, u sredu, 6. jula, sastali su se sa predstavnicima USAID-a, na čelu sa Danielom Bergom, kao i direktorom  JKP „Energana“ Đurađem Milanovićem.

Povod sastanka bio je projekat „Better energy“, koji USAID u Somboru sprovodi u saradnji sa JKP „Energana“. „Better energy“ je projakat usmeren na unapređenje energetske efikasnosti na nivou opština i na povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije, u okviru kog se u somborskoj „Energani“ radi na nabavci i implementaciji softvera za digitalizaciju podstanica, optimizaciji potrošnje energenata i kvalitetnijem snabdevanju potrošača toplotnom energijom.

Učesnici sastanka razgovarali su i o mogućnostima sufinansiranja mera energetske efikasnosti zgrada za kolektivno stanovanje, koje su na sistemu daljinskog grejanja.

Pre sastanka, gostujuća delegacija posetila je JKP „Energana“, gde su se upoznali sa načinom rada i kapacitetima lokalnog distributera daljinskog grejanja.

 

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.