petak, 08 jul 2022 09:23

Do vikenda zabranjeno kupanje u Velikom bačkom kanalu, od ponedeljka naplata ulaznica

Zbog postupka izmuljavanja, nije dozvoljeno kupanje u Velikom bačkom kanalu na gradskom kupalištu u Somboru.

Prema navodima nadležne lokalne ustanove Soko, zabrana kupanja u kanalu na snazi je do petka, prenosi portal SoInfo.

"Kupanje u kanalu će biti moguće od subote, a od ponedeljka, 11. jula, počela je i naplata ulaznica", navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove ustanove.

Izmuljavanje Velikog bačkog kanala počelo je u drugoj polovini februara kada su izvođači radova uvedeni u posao na lokaciji kod mosta na Staparskom putu.

Kako je tada predočeno, previđene aktivnosti realizuju Vodoprivredno preduzeće Zapadna Bačka Sombor, VDP Gornji Banat iz Kikinde i Tadis niskogradnja iz Gospođinaca.

Postupak izmuljavanja podrazumeva izvođenje pripremnih radova, uklanjanje biljne vegetacije sa obala, izgradnju inspekcione staze, odnosno samo izmuljavanje korita kanala suvozemnom mehanizacijom.

Izmuljeni materijal će, po navodima odgovornih, biti odlagan na deponiju.

izvor:blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.