subota, 02 jul 2022 06:13

Članice plesne grupe „Inanna” osvojile nagradu za najbolji video o ustanovama kulture

Nacionalni komitet ICOM Srbija organizovao je konkurs za kratku video formu na temu „Koja je super MOĆ tvog MUZEJA?” , a konkurs se odnosio na video klipove napravljene u muzejima i ustanovama kulture koje su učestvovale u manifestaciji „Muzeji za 10“.

Prvu nagradu na ovom konkursu osvojile su devojčice iz Sombora, članice plesne grupe „Inana“ Kristina Lončarević, Laura i Ena Jožef, kao i Una i Milica Dimić pod mentorstvom Brankice Ćurčić.

 Tim povodom danas je u Sombor došao Slavko Spasić glavni republički koordinator manifestacije „Muzeji za 10“, kako bi uručio nagrade devojčicama koje su osmislile i uradile nagrađeni video klip.

„Veliko mi je srce što sam danas ovde, ne samo sa dragim kolegama, već i s ovim predivnim devojčicama zbog kojih vredi raditi i koje su dokazale da poštuju kulturne vrednosti Sombora. U ovo su se uključile i vaše ustanove kulture koje su predstavljene u ovom videu. Dragi Somborci uživajte u vašim ustanovama kulture a svakako prošetajte i po Srbiji upravo u okviru manifestacije i pogledajte prebogato nasleđe države Srbije“, rekao je Spasić.

Motiv za snimanje videa koji su nazvali „Kustosi-super junaci“ jeste da se pokaže rad onih koji nisu pod svetlostima reflektora već iz senke rade velike stvari za kulturu u Somboru.

„Želeli smo da prikažemo rad ustanova kulture i one koji se kriju iza vidljivog, a time smo nekako same učesnike i same zaposlene prikazali kao super junake“, rekla je Brankica Ćurčić, mentor na ovom videu.

Ovaj konkurs bio je namenjen svim kreativnim mladima koji su želeli da svoj obilazak manifestacije zabeleže kratkim video zapisima i time iskažu talenat, inovativnost i svoju prizmu sagledavanja rada muzeja.

izvor:025info.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...