petak, 01 jul 2022 08:03

U Somboru prikupljeno 8.730 kilograma ambalaže od pesticida

SOMBOR: Akcija prikupljanja plastične ambalaže od pesticida koji su upotrebljeni tokom poljoprivredne sezone, uspešno je završena na teritoriji Grada Sombora.

Tokom akcije prikupljeno je 8.730 kilograma plastične ambalaže koju su doneli poljoprivrednici, a sav otpad završiće na reciklaži.

Količina prikupljene plastične ambalaže je manja u odnosu na prošlu godinu, jer su velika poljoprivredna preduzeća počela direktno i redovno da predaju otpad ove vrste na reciklažu, ali je broj poljoprivrednika koji su prepoznali važnost ove ekološke akcije veći, ukupno 242.

Najveće količine otpada prikupljene su, kako se navodi na sajtu Grada, u Rastini, Doroslovu i Somboru.

Akciju prikupljanja ambalaže od pesticida ispratio je i Slobodan Stanić, član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine. Stanić je ovom prilikom pozvao sve poljoprivrednike koji se do sada nisu uključilli u akciju da čuvaju plastičnu ambalažu od proizvoda za zaštitu bilja i da je predaju na nekoj od narednih akcija.

Prikupljanje otpada organizovali su Grad Sombor i Poljoprivredna stručna služba Sombor (PSS), u saradnji sa Udruženjem „SECPA“.

izvor:dnevnk.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.