sreda, 29 jun 2022 07:15

PROGRAM DOBRODOŠLICE ZA UČESNIKE 12. MEĐUNARODNE REGATE

Juče su u Sombor pristigli učesnici 12. Međunarodne regate „Vode Vojvodine“. Na osamdesetak brodića oko 300 učesnika pristalo je na obalu kanala kod Štranda.

Ovom plovidbom se obeležava Dan Dunava, 29. jun, a ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan „Čista voda, čista ljubav“. Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim smaoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humani karakter, u okviru kojeg će sredstva prikupljena od reciklaže biti usmerena za kupovinu terapeutskog tricikla za Doroteu Peić iz Valjeva, kao i kolica za Mihajla Papa iz Novog Sada.

Grad Sombor je poznat kao dobar domaćin svim putnicima, pa je tako i u ovom slučaju organizovan ručak za sve regataše, obilazak znamenitosti grada, kao i koncert u centru Sombora ABBA tribute benda, koji je dobro zagrejao sve regataše, ali i prisutne Somborce.

Prema rečima Mirjane Živković, glavnog organizatora regate, ova plovidba ima višestruke ciljeve, a jedan od najvažnijih je upoznavanje sa svim lepotama koje ovo područje pruža.

„Jedan od ciljeva je da upoznamo nautičare kakvu lepotu imamo ovde, drugi cilj je da sve lokalne zajednice koje su naslonjene ili blizu obala kanala i reka, da utičemo na svest da se prepozna taj nautički turizam i uopšte da se prepozna taj izlazak na vodu, koliko to znači za psihičko zdravlje svih nas građana, kako nautičara, tako i samih meštana. Treba to doživeti, treba prisustvovati tome, da se stvarno vidi značaj ove manifestacije“, rekla je Živković.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković je iskoristio priliku da pozdravi sve učesnike regate i da im poželi dobrodošlicu u najzeleniji grad, a regataši nisu krili zadovoljstvo doborodošlicom u Sombor.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.