utorak, 28 jun 2022 08:05

Sombor kao Holivud: U planu snimanje „Antitalenata“ Raše Bukvića

SOMBOR: U četvrtak, 23. juna, gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sastao se sa glumcem, rediteljem i scenaristom Radivojem Rašom Bukvićem i producentkinjom Jovanom Jovičić, povodom plana da se u Somboru realizuje snimanje nagrađivanog projekta „Antitalenti“.

U pitanju je, kako se navodi na sajtu Grada, prvi dugometražni igrani film Raše Bukvića, čije snimanje bi trebalo da se realizuje na različitim lokacijama u gradu Somboru.

„Antitalenti“ je coming of age drama sa elementima mjuzikla nadahnuta istinitim događajem koji se odigrao 1993. godine u Somboru, u Saveznoj Republici Jugoslaviji. Matematički genije, stidljivi četrnaestogodišnji dečak, u osvit ratova devedesetih uključuje se u trgovinu oružjem kako bi kupio bas gitaru, a sve sa nadom da će se kao u muzičara školskog benda, u njega zaljubiti najlepša devojčica u školi.

Projekat „Antitalenti“ osvojio je glavnu nagradu „The Chainsaw Europe Award“ na koprodukcionom marketu „Transilvania Pitch Stop“ u okviru jubilarnog 20. Međunarodnog filmskog festivala „Transilvanija“ u Kluž Napoki, a bio je selektovan i u kategoriji „Plus Minus One“ koprodukcionog marketa „Sofia Meetings“ u okviru 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji, na međunarodnom koprodukcionom forumu „Kids Kino Industry“ u okviru „Kids Kino Film Festivala“ u Varšavi 2021. kao i na međunarodnoj platformi „m:brane Forum“ u kategoriji „Main Pitch“ u Malmeu u Švedskoj 2022. godine.

Priča reditelja i scenariste Radivoja Raše Bukvića, sa koscenaristima Vukom Ršumovićem i Igorom Latinovićem, nastaje kao koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Francuske.

Projekat filma „Antitalenti“ podržan je na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih debitantskih igranih filmova Filmskog centra Srbije za 2022. godinu.

izvor:dnevnik.rs

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.