ponedeljak, 27 jun 2022 07:52

SJAJNA ATMOSFERA „SOMBORSKOG KOTLIĆA“ UZ KONCERT MIROSLAVA ILIĆA

U subotu, 25. juna, na Trgu Svetog Trojstva održan je 25. „Somborski kotlić“ u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, a pod pokroviteljstvom Grada Sombora.

Manifestacija je i ove godine privukla mnogobrojne posetioce iz zemlje i regiona, koji su učestvovali u kuvanju čuvenog ribljeg paprikaša, prošetali „Ulicom starih zanata“,  slušali koncert grupe „Kal“ i uživali u glavnom nastupu večeri: koncertu Miroslava Ilića i Orkestra Miše Dimitrijevića.

Paljenjem prve vatre gradonačelnik Sombora Antonio Ratković simbolično je označio početak kuvanja paprikaša. Kuvalo se 247 kotlića, od kojih je 45 učestvovalo u takmičenju. Kao i prethodnih godina, dodeljene su nagrade za najlepše aranžirani sto i najveseliju ekipu, a titula najbolje skuvanog ribljeg paprikaša na 25. „Somborskom kotliću“ otišla je u ruke Milana Markovića iz Apatina, drugo mesto pripalo je Saši Miletiću iz Prigrevice, a treće Stevanu Santo iz Bačkog Monoštora.

Manifestaciju su posetili i gosti iz Kišpešte, Baje, Belog Manastira i Draža.

 

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.