ponedeljak, 27 jun 2022 07:50

SOMBOR DOBIO PAKET PODRŠKE ZA SREDNJEROČNO PLANIRANJE BUDŽETA

Načelnici Gradske uprave grada Sombora Jeleni Velebit, na svečanoj ceremoniji koja je održana u Beogradu, 24. juna, uručen je Sporazum o saradnji za sprovođenje paketa podrške za izradu srednjeročnog plana, u okviru Programa EU Exchange 6 – „Povećanje kredibiliteta planiranja, programskog budžetiranja i kontrole javnih rashoda na lokalnom nivou u Srbiji“, koji će sprovoditi Grad Sombor zajedno sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Program EU Exchange 6 finansira Evropska unija u okviru nacionalnog Programa IPA 2019, a realizuje se u periodu od septembra 2021. do septembra 2024. godine.

Pakete podrške dobilo je 30 lokalnih samouprava u Srbiji, koje su izabrane na osnovu javnog poziva i dobile su pakete stručne podrške za izradu planova razvoja, za izradu srednjoročnih planova i za unapređenje planiranja i budžetiranja kapitalnih projekata lokalne samouprave.

U realizaciju Programa uključeni su i Ministarstvo finansija i Republički sekretarijat za javne politike, uz Ministarstvo za evropske integracije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, dok je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) implementacioni partner.

Sprovođenje Programa EU Exchange 6 neposredno je u funkciji reforme javne uprave na lokalnom nivou i primene propisa iz obuhvata planskog i budžetskog sistema. U okviru Programa primenjuju se različiti modaliteti podrške lokalnih samouprava na teme od značaja za reformu javne uprave na lokalnom nivou.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.