ponedeljak, 27 jun 2022 07:48

Sombor dobio obnovljeno porodilište, a budući roditelji mogućnost da i OTAC PRISUSTVUJE POROĐAJU

U januaru mesecu kompletno su završeni građevinski radovi na somborskom porodilištu, a isto je sredstvima grada i donatora opremljeno. Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković obišao je, zajedno sa svojim timom, novoopremljene prostorije porodilišta.

Nova kupatila i krevetići za bebe, pultovi za prevoj, antistatic podovi kao i novi apartmani za porodilje novina su u porodilištu u Somboru. Građevinski radovi vrednosti 21 milion dinara završeni su u januaru mesecu.

- Dobili smo nove sadržaje, novu izolacionu jedinicu, novi apartman i predporođajnu salu, prijemnu ambulantu, urađena je kompletna sanacija podova, nakon skoro dve decenije prvi put da je urađena ovakva rekonstrukcija. Somborsko porodilište je rekonstruisano po najsavremenijim standardima. Zanovili smo stolove, lampe, klimu, dobili smo centralnu ventilaciju, ne samo u porođajnim salama već i u hirurškim salama, a to je izuzetno značajno. Novina je da i očevi mogu da prisustvuju porođaju - rekao je dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović", Sombor.

Na donatorskoj večeri koju je organizovao Grad Sombor prikupljeno je više od 4 miliona dinara za opremanje porodilišta.

- Iz tih sredstava kupljena je medicinska oprema, kao i nameštaj i tehnika, drago mi je što zajedno Grad Sombor, privreda i javna komunalna preduzeća su zajedničkim snagama realizovali jedan ovako lep projekat - rekao je gradonačeknik Sombora Antonio Ratković.

Građevinske radove u vrednosti oko 21 milion dinara finansirao je Grad Sombor i Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, prenosi RTV.

izvor:blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.