petak, 24 jun 2022 08:16

Ulica starih zanata za vikend u Somboru

SOMBOR - Već više od decenije u sklopu Somborskog leta Turistička organizacija najzelenijeg grada u Srbiji organizuje "Ulicu starih zanata" gde se predstavljaju proizvođači tradicionalnih predmeta i ručnih radova. audio icon
Ove godine Somborsko leto na programu je u petak i subotu, 24. i 25. juna, od 10 časova do ponoći u ulici Kralja Petra prvog u centru grada.

Manifestacija Ulica starih zanata okupiće pedesetak učesnika iz Srbije, regiona, pre svega Hrvatske i Mađarske, kao i samog grada Sombora koji ima nekoliko udruženja zanatlija. Somborsko leto je koncipirano tako da, sem Ulice starih zanata, promoviše i ostale događaje koji se početkom leta održavaju na teritoriji cele somborske opštine.

Jedan od njih je i Somborski kotlić koji je planiran za subotu, a čiji nam je program predstavila vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Sombora Zdenka Mitić.

Samo kuvanje startuje u subotu od 19 časova i 30 minuta, a svečanim paljenjem vatre početak će označiti gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Istovremeno sa kuvanjem počinje i koncert grupe "Kal", a od 21 i 30 posetioci će moći da uživaju u nastupu Miroslava Ilića uz pratnju Orkestra Miše Mijatovića.

Opština Sombor priprema se i za obeležavanje Međunarodnog Dana Dunava, kada će u Bačkom Monoštoru od 30. juna do 2. jula biti održan ekološko-muzički festival koji će naredne nedelje biti predstavljen u emisiji "Vojvodinom via regia".

izvor:rtv.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti