ponedeljak, 20 jun 2022 09:56

Uspešan trkački vikend Somaratonca!

Vikend za nama obeležio je nastup članova Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor na dve trke: jednoj uličnoj i jednoj planinskoj. U subotu 18.06.2022. godine održano je trinaesto izdanje Trke prijateljstva u Kuli koje je ove godine privuklo više od sedam stotina trkača. Trkači su trčali na dve distance od 5 i od 10 kilometara. Karakteristika trke u Kuli jeste da svake godine privuče najbrže trkače iz Srbije i regiona. Trku na 10 kilometara istrčali su Đuka Čeljuska, Zoran Nikolić, Branislav Katić, Zoran Boca, Srđan Savić, Mario Kundit, Bojana Marić, Vesna Bjelan, Nedeljko Katić, Tijana Odobašić, Boško Jerković, Danica Grujić Firanj koja je osvojila prvo mesto u svojoj starosnoj kategoriji, dok su Suzana Filipović i Arpad Šarkezi istrčali treća mesta u svojim starosnim kategorijama. Upola kraću distancu na pet kilometara istrčali su Damjana Perenčević, Jelena Stanimirović, Aleksandar Krneta, Konstantin Jerković, Đorđe Rackov, Ljerka Vukmirović, Nataša Stojčić.

Dan kasnije u okolini Valjeva u klisuri reke Gradac održano je peto izdanje planinske trke ‘’Gradac vidra trial’’. Ovu prelepu trku, u netaknutoj prirodi, istrčali su sa zapaženim rezultatom i Somaratonci Predrag Škorić i Ana Pešić na trasi od 9 kilometara kao i Jelena Perenčević, Sanja Vojvodić i Miroslav Liščević na trasi od 19 kilometara.

Naravno i pored vikenda kojeg je obeležilo učešće na trkama treći deo članova Somaratona uspešno je istrčao još jedno kolo Intersport Trkačke lige Somaraton koja se održava svake subote na šetalištu pored Velikog Bačkog Kanala.

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti