petak, 03 jun 2022 07:23

USKORO REALIZACIJA PROJEKTA „KUĆE ZA BOLJU BUDUĆNOST“

Gradsko veće Grada Sombora nedavno je usvojilo predlog za učešće u realizaciji projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Ovaj program realizuje se uz podršku Evropske unije i kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge, UNOPS. Više o projektu rekao je član Gradskog veća za oblast socijalne zaštite, Darko Smiljanić.

„Grad Sombor je preko projektnih partnera, Centra za socijalni rad Sombor, Romskog saveza nevladinih organizacija Zapadnobačkog okruga i „Alternativa žena“ iz Sombora učestvovao na programu podrške Evropske unije za socijalno stanovanje i aktivnu inkluziju. Grad Sombor je na ovom konkursu obezbedio od donatora 10 stambenih jedinica, tačnije 10 kuća koje će biti kupljene na teritoriji opštine Sombor“.

Kako navodi Smiljanić, kroz javni poziv će biti odabrano 10 porodica koje će biti stambeno obezbeđene, a ovaj poziv odnosiće se na tri osetljive društvene grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, Rome i decu koja napuštaju sistem socijalnog staranja.

„Ono što je bitno napomenuti, svakako, da će sve kuće biti adaptirane i obezbeđene sa belom tehnikom, tako da će ispunjavati sve neophodne uslove za socijalno stanovanje koje propisuje zakon“.

Ukupna vrednost navedenog projekta je 299.000 američkih dolara, a Grad Sombor će učestvovati u finansiranju sa 15% od celokupnog iznosa, odnosno sa oko 44 hiljade dolara.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

 Kako god to danas izgledalo, sa vremenske distance od 30, 40 i više godina, u bivšoj Jugoslaviji vozili su se različiti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.