sreda, 18 maj 2022 08:34

Nova generacija gimnazijskog sportskog odeljenja

SOMBOR: Nakon što je pre nekoliko godina, zahvaljujući predanom radu profesora, ali i postignutim rezultatima vlastitih učenika na takmičenjima iz informatike, Gimnazija „Veljko Petrović“ uspela da otvori odeljenje za đake sa posebnim sklonostima ka kompjuterima, s istih razloga od prošle školske godine ova obrazovna institucija je otvorila i odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport.

Kao i u slučaju budućih informatičara i kod sportskog odeljenja je jedan od najvažnijih uslova za uspostavljanje zainteresovanost učenika koji ostvaruju značajne rezultate u sportu.

- Da bi se otvorilo sportsko odeljenje potrebno je najmanje 15 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na sportskim takmičenjima u poslednje dve- tri godine, odnosno takmičarske sezone, a potvrdu izdaje i kriterijume za ispunjenost uslova za upis u sportsko odeljenje pojedinog učenika definiše granski sportski savez Vojvodine ili Srbije na zahtev kluba čiji je član zainteresovani učenik – navode zvaničnici somborske Gimnazije „Veljko Petrović“.

U skladu sa tim iz gimnazije su pozvali klubove da o upisu i načinu pribavljanja neophodne potvrde obaveste učenike koji su ostvarivali značajnije rezultate, osvajali nagrade na republičkom nivou ili su bili pozvani u reprezentaciju u prethodnim sezonama, a koji žele da nastave da se bave sportom kao aktivni sportisti, sportski treneri, sportski novinari, sportski menadžeri, sportski medicinari. Predočeno je i da se dodatne informacije mogu dobiti putem imejla direktor.gimso­mts.rs ili na telefon: 064/80 44 124.

Potvrde od granskog sportskog saveza treba obezbediti što pre, a krajnji rok je 20. maj 2022, s tim da skenirane potvrde treba dostaviti Gimnaziji „Veljko Petrović“ na navedenu imejl adresu, piše u pozivu roditeljima zainteresovanih učenika i sportskim klubovima.

Ističe se da specifičnost ovog programa nastave i učenja predstavlja 1.115 časova iz oblasti sporta, daleko više nego kod ostalih gimnazijskih smerova. Prednost obrazovanja u ovim specijalizovanim odeljenjima je u tome što je broj učenika ograničen na 20, što omogućava efikasniji rad, primenom savremenih tehnologija učenicima će biti omogućeno da prate nastavu na daljinu kada su na pripremama i takmičenjima tokom školske godine.

 izvor:dnevnik.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti