petak, 13 maj 2022 09:05

POKRAJINA DODELILA SREDSTVA ZA DOVODNIK VODE KA STANIŠIĆU I IZGRADNJU NOVOG ATARSKOG PUTA

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković potpisao je danas u zgradi Pokrajinske vlade ugovor o dodeli sredstava za izgradnju atarskog puta u Stanišiću, kao i ugovor o dodeli sredstava za prvu fazu izgradnje dovodnika vode od Svetozar Miletića do Stanišića. Sredstva su dodeljena na osnovu konkursa koje je sproveo Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a očekuje se da radovi na realizaciji ova dva značajna projekta počnu tokom ove godine.

Gradonačelnik je rekao da su, za izgradnju atarskog puta u Stanišiću, Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zajednički izdvojili sredstva u ukupnom iznosu od oko 34 miliona dinara

„Sekretarijat je učestvovao sa 18,5 miliona i očekujemo da u ovoj godini započnu radovi na ovom veoma bitnom atarskom putu, koji su i tražili predstavnici Mesne zajednice. Put će biti dužine nešto manje od 3km, do nivoa tucanika, a širine 4m. Što se tiče drugog ugovora koji je danas potpisan, on se odnosi na dovodnik vode od Setozar Miletića ka Stanišiću. Iznos prve faze projekta je oko 79 miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je Grad Sombor sa 40 miliona i očekujemo da u ovoj godini uradimo prvu fazu, a da u narednoj godini uradimo drugu fazu i da stanovnici Stanišića dobiju pijaću vodu. Konkretno, u prvoj fazi, uradiće se radovi na dužini od oko 5,5 km vodovoda“, najavio je gradonačelnik Ratković.

Predstavnicima gradova i opština ugovore je svečano uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.