četvrtak, 12 maj 2022 08:24

GRAD SOMBOR PRIREDIO PRIJEM POVODOM NACIONALNOG DANA DOBROVOLJNIH DAVAOCA KRVI

Povodom nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi – 11. maja, danas je Grad Sombor priredio prijem za dobrovoljne davaoce i predstavnike Crvenog krsta Sombor. Zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članica Gradskog veća za oblast omladine, sporta, dece i zdravstva Antonija Nađ Kosanović, ovom prilikom, zahvalile su se svim davaocima krvi na najhumanijem gestu koji čine.

„Drago nam je da imamo toliko vrednih i humanih ljudi koji daju krv i samim tim spašavaju živote, a znamo da jedna jedinica krvi može da spasi troje ljudi, i drago nam je da vidimo da među davaocima krvi ima sve više žena. Želim ovom prilikom da se zahvalim na dobrom odazivu, svaki put kada Crveni krst organizuje dobrovoljno davanje krvi, veliki broj naših sugrađana se pojavi da krv“, rekla je Nađ Kosanović i pozvala sugrađane da se i sutra odazovu na akciju od 9 do 13 časova u prostorijama Crvenog krsta.

Sekretarka Crvenog krsta Sombor Biljana Klipa istakla je da se ove godine povećao broj dobrovoljnih davaoca krvi, zahvalivši se svim učesnicima akcija.

„Iskoristila bih priliku da svim našim davaocima čestitam 11. maj – Dan dobrovoljnih davaoca krvi, da im poželim dobro zdravlje i da im se zahvalim što zaista godinama dolaze u organizaciju Crvenog krsta, naravno i u Službu za transfuziju krvi do 2018. godine i što su svojim gestom doprineli da spasimo mnoge ljudske živote. Ove godine, za razliku od predhodne dve, imamo imamo sjajan odaziv dobrovoljnih davaoca krvi. Od početka godine do sada imamo 160 prvih davanja krvi. Tu su se uključili mladi iz srednjih škola i koristim priliku da se zahvalim njima i njihovim profesorima, naravno i našim mladim volonterima koji vrše promociju dobrovoljnog davalaštva krvi i edukaciju srednjoškolaca u svim srednjim školama u gradu. Koristim priliku da se zahvalim i medijima koji promovišu dobrovoljno davanje krvi i naravno Gradu Somboru koji je upriličio današnji prijem i našem gradonačelniku koji će svojim primerom pozvati i druge davaoce da se odazovu na akcije dobrovoljnog davanja krvi“, rekla je sekretarka Crvenog krsta Sombor.

Klipa je naglasila da je tokom ove godine prikupljeno oko 700 jedinica krvi, što je za oko 200 jedinica više u odnosu na isti period prošle godine.

„Ono što nas posebno raduje, to je broj žena koje se odazivaju na naše akcije, tako da je od ukupno prikupljenih 700 jedinica krvi, oko 200 jedinica prikupljeno od žena“, kazala je  Biljana Klipa.

Današnjem prijemu prisustvovao je i počasni predsednik Crvenog krsta Sombor prim. dr Milan Zobenica, a u ime dobrovoljnih davaoca krvi, članovi porodica koji zajednički učestvuju na akcijama i ovu humanu tradiciju prenose na svoje mlađe ukućane.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.