četvrtak, 12 maj 2022 08:22

SEDNICA GRADSKOG VEĆA: USKORO RASPISIVANJE KONKURSA ZA NABAVKU SADNICA LAVANDE I OPREME ZA PČELARSTVO

Gradsko veće grada Sombora danas je održalo 99. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 17 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće usvojilo je predloge za raspisivanje konkursa za dodelu sredstava za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo i konkursa za dodelu besplatnih sadnica lavande. Konkurs za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo namenjen je poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem pčela na teritoriji Grada Sombora i upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Grad će sufinansirati 50% vrednosti investicije, a za ovaj konkurs obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 dinara.

Na konkurs za nabavku besplatnih sadnica lavande moći će da se prijave punoletna lica koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Sombora i vlasnici su ili zakupci/korisnici (na period od najmanje 10 godina) minimalno 500 m2 obradivog poljoprivrednog zemljišta. Minimalan broj besplatnih sadnica lavande po jednoj prijavi, odnosno po jednom korisniku iznosiće 1.000 komada, a za realizaciju Konkursa za dodelu besplatnih sadnica lavande na teritoriji grada Sombora u 2022. godini, predviđen je ukupan iznos od 500.000,00 dinara u gradskom budžetu.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za raspisivanje Javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade u 2022. godini. Pravo učešća na konkkursu imaće udruženja koja sprovode aktivnosti i imaju sedište na području Grada Sombora, koja u statutu udruženja u ciljevima nedvosmisleno imaju naveden rad sa mladima i čiji predloženi program/projekat daje doprinos u realizaciji prioriteta Lokalnog akcionog plana za mlade.

Konkursi će biti uskoro raspisani.

Na 99. sednici Gradsko veće prihvatilo je ponudu JKP „Prostor“ za izgradnju nadstrešnica na autobuskim stajalištima u Obziru, Žarkovcu i Čonoplji, a prihvaćena je i ponuda JKP „Zelenilo“ za košenje trave i rastinja na bankinama opštinskih puteva za 2022. godinu.

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti