sreda, 11 maj 2022 07:32

U petak počinje šesti po redu Somborski književni festival

U organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki” se, već šestu godinu zaredom, organizuje Somborski književni festival.

Ovaj festival, podržan od strane Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i kompanije „Gomex”, zamišljen je kao dvodnevna manifestacija, a tokom koje se Somborcima predstavljaju savremeni tokovi književnosti, moderna pisana reč i njen odnos prema okruženju. Organizatori imaju nameru da kroz Festival predstave najaktuelniju književnu produkciju, a ovogodišnji gosti su velika imena domaće pisane reči. Naime, u pitanju su Vladimir Kopicl, Sonja Veselinović, Dejan Aleksić i Radivoj Šajtinac. Kao sastavni deo Festivala, bio je raspisan i Konkurs za drugu knjigu autora do 35 godina, a na konkursna komisija u sastavu Tamara Babić, Dragan Babić i Branislav Živanović, ocenili su da je zbirka priča „Osma” Aleksandra Tanurdžića najbolji od 22 pristigla rukopisa.

Ovogodišnje izdanje Somborskog književnog festivala biće održano na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“. Svečano otvaranje Festivala i dodela nagrade na Konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina Aleksandru Tanurdžiću biće organizovano u petak, 13. maja od 18 časova, a nakon toga će u okviru razgovora i čitanja govoriti Radivoj Šajtinac i Vladimir Kopicl, a razgovor će voditi Dragan Babić.

Dan kasnije, 14. maja od 18 časova, razgovor i čitanje će realizovati Sonja Veselinović, Dejan Aleksić i Tamara Babić.

izvor:025info.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti