ponedeljak, 09 maj 2022 07:26

42. SOMBORSKI INTERSPORT POLUMARATON

  1. Somborski Intersport polumaraton, posle dve godine pauze, u punom sjaju vratio se na somborske ulice. Najstarija ulična trka u Somboru okupila je oko 800 takmičara, među kojima je bilo oko 200 Somboraca. Trčale su se tri discipline, polumaraton na 21km, trka na 7km i štafeta 3h7km, a pored toga, organizovana je i trka za najmlađe.

Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, koji je takođe uzeo učešće u trci na 7km. Gradonačelnik je poželeo svim učesnicima puno sreće i da uživaju u trci, istakavši da su se organizatori pobrinuli da ovogodišnja staza prolazi kroz centralne gradske ulice. „Zahvalio bih se organizatorima što su se ove godine, vodeći se željom da takmičarima što više pokažu lepote grada Sombora, potrudili da sama trka što više bude u centru grada, a po prvi put trčaće se i kroz Park heroja“, rekao je gradonačelnik Ratković pre samog starta.

U muškoj konkurenciji trke na 7km najbrži je bio Vladimir Danko iz Novog Sada, drugo mesto zauzeo je Nikola Boca iz Sombora, a treće Nikola Milosavljević iz Lebana. U ženskoj konkurenciji trke na 7km prvo mesto osvojila je Tijana Kabić iz Sombora, drugo mesto Damjana Perenčević iz Kljajićeva, a treće Natalija Šešlija iz Novog Sada.

U polumaratonskoj trci prvo mesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Velimir Bojević iz Beograda, drugo mesto pripalo je Milošu Đurđeviću iz Beograda, a trećeplasirani bio je Ivan Miškeljin, takođe iz Beograda. U ženskoj konkurenciji trke na 21km do cilja je prva stigla Nora Trklja Boca iz Beograda, drugo mesto osvojila je Marija Vraić iz Zagreba, a treće mesto pripalo je Mini Kosanović iz Inđije.

U konkurenciji muških štafeta prvo mesto pripalo je ekipi ARK „Tron Palić“, drugo mesto ekipi „Bojanini tigrovi“, a treće ekipi „Pivska štafeta“. Među timovima ženskih štafeta najbrže su bile takmičarke štafete „Soko“, na drugom mestu je bila ekipa „Tweety girls“, a treća je bila ekipa BRC „Razvigor“. U mešovitim štafetama prvo mesto zauzela je ekipa Škole trčanja Subotica, drugo mesto ekipa „Burt 1“, a treće štafeta „Valensije“.

  1. Somborski Intersport polumaraton organizovao je ARK „Somaraton“ u generalnom partnerstvu sa Intersport Srbija , uz podršku Grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, javnih komunalnih preduzeća, Crvenog krsta Sombor, Policijske uprave Sombor, kao i privatnih preduzeća i sponzora.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.