petak, 29 april 2022 08:12

Prijem za „bronzanu“ bokserku Draganu Jovanović

Juče je u zgradi Županije upriličen prijem za Draganu Jovanović, članicu Bokserskog kluba „Sombor“, koja se na Evropskom prvenstvu za omladince i omladinke u Sofiji okitila bronzanom medaljom, kao deo reprezentacije Srbije.

Prijemu su, osim šampionke, prisustvovali i direktor Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta, kao i Stojan Knežević, trener BK „Sombor“. Oni su sa gradonačelnikom Sombora, Antonijem Ratkovićem i članicom Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva, Antonijom Nađ Kosanović, razgovarali o značaju ove titule kako za Srbiju, tako i za BK „Sombor“.

Gradonačelnik je prilikom prijema istakao važnost promocije somborskih sportista kroz ovakve reprezentativne nastupe i naglasio da će Gradska uprava nastaviti da podržava napore lokalnih sportista i klubova u nastojanju da ostvare što bolje rezultate.

Dragana Jovanović, devojčica od nepunih 17 godina, takmičila se u kategoriji do 52 kilograma, sa još 15 protivkandidatkinja. Ona je u osmini finala savladala protivnicu iz Holandije, zatim u četvrtini finala odnela je pobedu nad Grkinjom, a u polufinalu se hrabro borila protiv bokserke iz Engleske, od koje je izgubila.
Ne treba zanemariti činjenicu, ističe Stojan Knežević, da je Dragana Jovanović u svojoj kategoriji i starosnoj grupi praktično u „ulaznom“ godištu, odnosno da su njene protivnice sve starije od nje po nekoliko godina.

Već po ustaljenom običaju, članovi BK Sombor i navijači, priredili su spektakularan doček Dragani uz pesmu i uz bakljadu, te su joj na taj način čestitali osvajanje bronzane medalje.

„Bilo je prelepo stvarno i prelep doček i želim da se zahvalim svojim drugarima iz kluba kao i mom treneru Stojanu Kneževiću koji je zaslužan za sve ovo i za ovu moju medalju jer koliko je moj trud toliko je i njegov. Sledeće takmičenje mi je svetsko prvenstvo koje će se održati u Španiji u oktobru i za to se sad trenutno spremam, to mi je cilj, a moj krajnji cilj je olimpijada 2024. i za to se spremam i mislim da ćemo uspeti“, rekla je Dragana Jovanović.

Ovo, reprezentativno takmičenje, predvodio je glavni trener omladinske reprezentacije Nenad Vasiljević, a pomoćni trener bio je Stojan Knežević, predsednik BK „Sombor“. Na ovom prvenstvu takmičio se do sada nezabeleženi broj zemalja, čak 40, sa preko 450 takmičara, pa je Draganin uspeh utoliko veći i značajniji.

izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.